Semne că nu aveți suficientă vitamina B6 > Provita Nutrition Romania
Home / Articole medicale / Semne că nu aveți suficientă vitamina B6

Semne că nu aveți suficientă vitamina B6

Semne că nu aveți suficientă vitamina B6

Impactul asupra întregului organism.

Vitamina B6 are mai multe funcții. Ea afectează starea de spirit, apetitul, somnul și gândirea. Avem nevoie de ea pentru a combate infecțiile, pentru a transforma alimentele în energie și pentru a ajuta sângele să transporte oxigen în toate colțurile corpului.

Lipsă de Energie.

Dacă corpul nostru are un nivel scăzut de Vitamina B6 acest lucru poate determina o anemie, care conduce la prea puține celule roșii în sânge.  Asta ne face să ne simțim obosiţi și slăbiţi. Anemia poate proveni și din faptul că nu avem suficient fier în corp. La acest lucru pot contribui şi lipsa altor vitamine, cum ar fi: B12 și Acidul folic.

Erupții cutanate.

Semnele că ne lipsește Vitamina B6 pot apărea pe pielea noastră, corpul trecând prin schimbări chimice. Aceasta duce cel mai adesea la o erupție solzoasă, mâncărime, de obicei pe față, numită dermatită seboreică. Erupția poate deveni din ce în ce mai evidentă cu timpul, iar dacă există o lipsă minoră, simptomele ar putea dura luni sau ani până să apară.

Buze uscate, crăpate.

Gura ar putea fi un loc bun pentru a observa orice lipsă de Vitamina B6. Buzele devin solzoase, colțurile gurii crăpate, iar uneori limba devine umflată.

Sistem imunitar slăbit.

O lipsă de Vitamina B6 poate reduce rezistența organismului la infecții și boli. Acest lucru se poate transforma într-un cerc vicios. Cancerul și alte boli pot epuiza rezerva de B6. Așadar, ar trebui să obținem și mai multă vitamină pentru a compensa deficiența. Putem face acest lucru cu ușurință cu un supliment de Vitamina B6.

Mâini sau picioare amorțite.

Simţiţi furnicături în degetele şi picioarele amorțite? Vinovatul poate fi o tulburare nervoasă numită neuropatie periferică, care se declanşează datorită lipsei de Vitamina B6.

Aşadar, Vitamina B6 împreună cu alte vitamine B, cum ar fi:  B12, sunt esențiale pentru a ne menține nervii sănătoși.

Răul de dimineață.

Femeile gravide au nevoie de mai multă Vitamina B6 în dietă, de preferință asociață cu Acid folic. Dacă vă simțiți rău, aveți greață sau vărsături (și nu doar dimineața), un supliment de Vitamina B6 vă poate ajuta.

Minte încețoșată.

Vitamina B6 ne ajută să ne reglăm starea de spirit și memoria. Dacă observăm că ne simțim confuzi sau trişti, mai ales dacă suntem mai în vârstă, motivul poate fi lipsa acestei vitamine, care poate conduce la depresie după un accident vascular cerebral, fractură de șold sau alte boli majore. B6 funcționează uneori în tandem cu alte vitamine B, cum ar fi un complex de vitamine B.

Cancer.

Un nivel scăzut de B6 poate juca un rol la apariţia cancerului. Cercetătorii nu știu exact de ce, dar studiile au legat lipsa de B6 de cancerul de stomac și de esofag. Lipsa acestei vitamine vă poate face mai predispus la apariția cancerelor cauzate de hormoni steroizi, cum ar fi: cancerul de sân și de prostată.

Cauzele deficitului de Vitamina B6.

Persoanele mai în vârstă pot avea deficienţe de Vitamina B6 deoarece corpul lor nu absoarbe nutrienții la fel de bine ca în tinereţe.  Alte cauze pot fi: bolile de rinichi și alte afecțiuni care împiedică intestinul subțire să asimileze substanțele nutritive, abuzul de alcool, unele medicamente eliberate pe bază de rețetă. Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie un medicament nou, nu ezitați să întrebați despre efectul general al acestuia asupra corpului dumneavoastră.

Pot suplimentele alimentare să ajute?

Dacă nu puteți obține suficientă Vitamina B6 din alimente, suplimentele pot umple acest gol. Limita zilnică sigură pentru adulți este de 25 miligrame (EFSA) și 100 mg (IOM).

(Sursa: WebMD)

Provita Nutrition oferă o gamă completa de vitamine B

Vitamina B6 (Piridoxină) – 50 mg – 90 tablete

 • Ajută la atenuarea neplacerilor produse de sindromul premenstrual.
 • Supliment alimentar, constituie un sprijin pentru anumite probleme cauzate de sarcină, cum ar fi greața și vărsăturile.
 • Previne și ameliorează simptomele sindromului de tunel carpian.
 • Poate inhiba formarea pietrelor la rinichi.

Acid Folic (Vitamina B9) – 1 mg (1.000 mcg) – 90 tablete

 • Poate preveni defectele congenitale la copiii nenăscuți.
 • Necesar pentru buna funcționare a creierului.
 • Ajută la scăderea nivelului de homocisteină din sânge.
 • Reduce riscul apariţiei polipilor pe colon.
 • Favorizează producerea de globule roșii.

Vitamina B12 metilcobalamina forte – 1000 mcg – 60 capsule cu adaos de proteina vegetala

 • Vitamina B12 este recomandata pentru afectiuni psihice, afectiuni neurologice, anemie.
 • Contribuie la functionarea normala a sistemului nervos si la metabolismul energetic normal.
 • Pentru uz terapeutic.

Hi Potency B – Vitamina B-Complex Forte – 90 tablete

 • Supliment alimentar, susține sistemul nervos, sistemul muscular.
 • Ajută la formarea hemoglobinei.
 • Benefic pentru un somn mai odihnitor.
 • Susţine buna funcționare a creierului.
 • Esențial pentru păr, piele și unghii sănătoase.
 • Ajută la metabolizarea proteinelor, glucidelor și grăsimilor.
 • Este deosebit de folositor în perioade de stres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *