Remedii naturiste pentru tratarea osteofitozei (pintenilor osoși)
Home / Articole medicale / Remedii naturiste pentru tratarea osteofitozei (pintenilor osoși)

Remedii naturiste pentru tratarea osteofitozei (pintenilor osoși)

Nivelul scazut de vitamina K2 este asociat cu osteoartrita la maini si la genunchi

Aportul scazut de vitamina K2 este o problema comuna multor persoane, tinere sau mature.

Insuficienta de vitamina K2 poate conduce la formarea cartilajelor anormale dar si la mineralizarea oaselor. Mai mult decat atat, osteofitoza (cunoscuta sub denumirea populara de pinteni ososi), prezenta in osteoartrita, poate fi un proces dependent de vitamina K2.

Literatura de specialitate mentioneaza o serie de studii care au avut ca scop relevarea legaturii dintre vitamina K2 si osteofitoza, respectiv osteoartrita.

Cel mai cunoscut studiu a avut 672 de participanti cu varsta cuprinsa intre 50 si 65 ani, 358 dintre acestia fiind femei. In cadrul studiului au fost masurate nivelurile de vitamina K2, sub forma primara, existente si s-au efectuat radiografiile bilaterale la maini si picioare ale celor 672 de participanti.

Analizele au fost efectuate separat la articulatiile de la maini si la genunchi, ajustate pentru varsta, sex si indicele de masa corporala, consumul total de energie, vitamina D si densitatea minerala osoasa.

S-a constat in urma efectuarii studiului ca rapoartele de prelevanta pentru osteofitoza si osteoartrita au scazut in mod semnificativ odata cu cresterea nivelului de vitamina K2 sub forma primara.

  • De exemplu, odata cu cresterea nivelului de vitamina K2 sub forma primara, la articulatiile mainii, nivelul de osteoartrita a scazut de la valoarea 1 la 0,7.
  • In cazul genunchilor, doar nivelul de osteofitoza a scazut semnificativ odata cu cresterea nivelului de vitamina K2 sub forma primara (a scazut de la valoarea 1 la 0,6).

Aceste date experimentale sustin ipoteza unei asocieri intre nivelurile scazute de vitamina K2 si cresterea manifestarilor (simptomelor) osteoartritei la mana si genunchi.

Super vitamina K2

Supliment alimentar, recomandat pentru osteoporoza, ateroscleroza. Asociata sinergic cu bor, mangan si vitamina D3. Esentiala pentru sanatatea oaselor, protejeaza contra depunerilor de calciu pe artere sau organe.

Remedii naturiste pentru tratarea osteofitozei (pintenilor ososi)

Pintenii ososi pot fi foarte durerosi, acesta fiind un motiv in plus pentru a actiona cat mai rapid asupra problemei. Aceste cresteri minuscule de os pot provoca si o serie de alte probleme, afectand direct sau indirect: muschi, tendoane si alte tesuturi moi.

Pintenii ososi se pot trata folosind o serie de remedii naturiste care au la baza plante – cum ar fi ghimbirul, turmenicul – si produse – ca otetul de cidru de mere

Ce sunt pintenii ososi?

Pintenul osos sau osteofitoza reprezinta o crestere minuscula de os peste osul normal. In timp ce numele de „pinten” sugereaza ca aceste cresteri de os ar fi zimtate sau ascutite, ele sunt de obicei netede. Chiar daca aceste cresteri de os sunt netede, acestea pot provoca o serie de probleme suplimentare pentru alte tesuturi, osoase sau moi, in functie de locul in care apar si pe ce apasa.

Pintenii ososi sunt cei mai frecvent localizati la nivelul coloanei vertebrale, umerilor, mainilor, soldurilor, genunchilor si labelor picioarelor, conform literaturii de specialitate citata de WebMD.

Simptomele comune ale osteofizei sunt: inflamarea tesuturilor, durerea si ruperea de muschi sau tendoane. Se pot forma de asemenea, bataturi si calusuri (in acest context medical: tesut nou, degenerativ) deasupra unui pinten osos localizat la nivelul picioarelor.

Multe persoane sufera de aceasta afectiune, fara ca aceasta sa fie din start clar diagnosticata, cu toate ca aceste cresteri osoase fac presiuni si asupra altor tesuturi, osoase sau moi, generand astfel stari de disconfort si dureri!

Putem vindeca osteofitoza pe cale naturala?

Tratamentul conventional pentru osteofiza se bazeaza de cele mai multe ori pe ameliorarea durerii ascociate sau eliminarea pintenilor.

In timp, s-a constatat ca exista remedii naturiste care au efect, trateaza simptomele si „dizolva” in mod natural acesti pinteni ososi.

Tratamentul cu ghimbir, turmenic si otet de mere este considerat unul dintre cele mai bune remedii naturiste. Profesionistii din domeniul medical, cum ar fi dr. Weil, recomanda adaptarea exercitiilor fizice de intretinere, purtarea de pantofi corespunzatori pentru reducerea durerilor de picioare si, bineinteles, tratarea pintenilor ososi.

Provita Nutrition va recomanda

Produsele mentionate in acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *