• Omega 3 – ulei de foca
  • Omega 3 – ulei de foca

Omega 3 – ulei de foca

0 review-uri
0 din 5

74.00 lei

Doriti sa plasati comanda telefonic?
Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
0268.418.667 0723.333.505

Descriere

Acizi grasi in uleiul de foca incapsulat

Cei mai seminificativi acizi grasi omega-3 in lant alungit sunt:

  • acid eicosapentaenoic (EPA, 20:5 n-3)
  • acid docosahexaenoic (DHA, 22:6 n-3)
  • acid docosapentaenoic (DPA, 22:5 n-3)

Acizii grasi sunt lipide simple pentru ca din ei se sintetizeaza trigliceridele. Sunt de doua tipuri: acizi grasi saturati (palmitic, stearic, etc.) care se gasesc mai mult in grasimile animale si acizi grasi nesaturati (oleic, linoleic, etc.).

Cel mai insemnat este EPA (acidul eicosapentenoic), acid gras de tip omega-3, avand calitatea de a mari fluiditatea sangelui. Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine de a forma cheaguri care altfel, ar putea bloca prematur arterele. Uleiul EPA are ,de asemenea ,calitatea de a reduce trigliceridele si colesterolul total din limfa, precum si de a mari componenta pozitiva a colesterolului (lipoproteine cu densitate inalta – HDL -). Acest ulei actioneaza ca un agent de anti-congelare (“anti-freeze”), preintampinand rigidizarea organismului pestilor la temperaturi joase. Asadar, cu cat mediul in care pestii traiesc este mai rece, cu atat continutul lor de ulei benefic EPA este mai mare. Aproape toate speciile de pesti au aceasta calitate, cu o recomandare speciala pentru somon, macrou, cod, hering, hadok, pastrav, pestele alb, stridii si calmar iar din regnul animal, foca si balena sunt surse bogate in Omega 3.

Un consum prea mare de acizi grasi saturati in detrimentul  celor nesaturati duce la ateroscreloza si implicit la boli cardiovasculare. Eschimosii care consuma mult ulei de foca bogat in acizi grasi nesaturati fac rar ateroscleroza. Este demn de remarcat faptul că, în timp ce alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13% acizi graşi denumiţi Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon in majoritate fiind din uleiul de foca), cea a danezilor de exemplu conţine doar 0,84%. La eschimoşii care consumă carne de focă, apariţia infarctului miocardic este aproximativ de 400 de ori mai mică decât în societăţile civilizate. De asemenea, incidenta cancerului este foarte redusa la eschimosi.

Foca este un animal care traieste in numar mare in nordul Canadei si in special in Provincia Terra Nova & Labrador. Dr. Cosmas a efectuat cercetari din care a rezultat superioritatea uleiului de foca fata de cel obtinut din pesti. Cel mai aproape de uleiul de foca fiind uleiul de somon salbatic de Pacific. Totusi, studii recente indica faptul ca in timp ce uleiurile de peste oxideaza foarte rapid, uleiul de foca sau balena este foarte rezistent la oxidare pastrandu-si astfel intacte proprietatilre inclusiv potenta si raportul EPA/DHA. Omega 3 (n-3 PUFA) este esterificat in uleiul de foca . De aici si bio-absorbtia marita a acestui ulei in comparatie cu alte surse de Omega 3.

S-a mai raportat la Conferinta Internationala pe tema produselor din foca (Ottawa, 7-8 Iunie 2004) ca uleiul de foca este foarte bogat in acid docosapentaenoic (DPA) care nu se gaseste in uleiul de peste sau exista, dar in cantitate insuficienta.

Numeroase alte studii indica eficienta deosebita a uleiului de foca in ateroscleroza, diabet, hipercolesteromie, etc. Un alt studiu indica eficacitatea combinarii uleiului de foca cu uleiul de somon salbatic sau uleiuri Omega 3 din pesti salbatici (macrou, sardina, anshoa) in tratarea diabetului si aterosclerozei.

Recomandari pentru uleiul de foca

Generale:

  • Creier;
  • Ochi;
  • Inima si sistem cardio-vascular.

Ochi si sistem ocular

  • Ochi uscati;
  • Degenerare maculara;
  • Retinita pigmentoasa.

Inima si sistem cardio-vascular

  • Astm;
  • Ateroscleroza;
  • Aritmie cardiac;
  • Boli ale arterelor coronariene;
  • Infarct miocardic;
  • Hipertensiune arteriala;
  • Scleroza multipla (MS);
  • Reducerea valorilor LDL (colesterol rau);
  • Cresterea valorilor HDL (colesterol bun);
  • Diabet si insulinorezistenta;
  • Fibromialgie;
  • Neuropatie IgA;
  • Sindrom colon iritabil;
  • Osteoartrita;
  • Osteoporoza;
  • Boala Raynard;
  • Artrita reumatoida.

Afectiuni mentale si de comportament

  • Sindrom de atentie deficitara si hiperactivitate (ADHD);
  • Boala Alzheimer’s;
  • Autism;
  • Sindrom bipolar;
  • Dementa (senila);
  • Depresie;
  • Dislexie;
  • Schizofrenie.

Afectiuni ale pielii

  • Acnee, psoriazis si eczeme

Urmatoarele guverne si organizatii internationale recomanda un consum sporit de acizi grasi Omega-3 in lant alungit (long-chain) precum cei din uleiul de foca:

  • Health Canada (Ministerul Sanatatii canadian)
  • Guvernele din Australia si Noua Zeelanda
  • American Heart Association (Societatea Americana a Inimii);
  • World Health Organization (Organizatia Mondiala a Sanatatii);
  • European Society forCardiology (Societatea Europeana de Cardiologie);
  • United Kingdom Scientific Advisory Committee on Neutrino (Comitetul Stiintific Consultativ Neutrino din Marea Britanie).

Compozitie

Ulei de foca pur (standardizat)

Asigurand:

  • EPA (acid eicosapentaenoic): 38 mg
  • DHA (acid docosahexaenoic): 45 mg
  • DPA (acid docosapentenoi): 24 mg
500 mg

Restul fiind alti acizi grasi de tipul acid linolenic si oleic.

Administrare

Modul recomandat de administrare: 2-3 capsule de 2 ori pe zi in timpul mesei.

V-ar putea interesa si...

*Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, nu este obligatoriu să obțineți rezultatele promise pe site, sau cele obținute deja de persoanele care au trimis testimoniale.