GHIMBIR - GINGER ROOT - Ajută la indigestie, amețeală, rău de mișcare, stare de greață. Efect antiinflamator. Tonic. > Tratamente naturiste canadiene de la Natural Factors

  GHIMBIR – GINGER ROOT – Ajută la indigestie, amețeală, rău de mișcare, stare de greață. Efect antiinflamator. Tonic.

  0 review-uri
  0 din 5

  65.00 lei

  Doriti sa plasati comanda telefonic?
  Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
  0268.418.667 0723.333.505

  Descriere

  Ghimbirul (Zingiber officinale), denumit popular și „ghimber” sau „gingiber”, este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat în uleiuri eterice. Este o specie perenă care are nevoie de o temperatură ridicată și constantă precum și de o umiditate permanentă pentru a se dezvolta corespunzător. Rizomul de ghimbir are o forma neregulată, contorsionată si e noduros, atingând până la 5-6 centimetri în lungime.

  Ghimbirul e deosebit de prețuit în bucătăriile orientale din India, Malaezia, Nepal, Bangladesh etc. Un nume alternativ al ghimbirului, introdus de turci în Moldova și Muntenia a fost cel de ‘piper alb’. Denumirea de ghimbir a fost folosită mai ales în Banat și Ardeal provenind din maghiarul “gyömber”, iar apoi s-a impus în intreaga țară. În fostele colonii britanice, cum ar fi Canada, Australia, Jamaica, Kenia, se consumă o așa-zisă „bere” din ghimber (ginger beer) care de fapt este o băutură ne-alcoolică, răcoritoare. Substanțele active importante pe care le conține ghimbirul sunt compuși specifici numiți gingeroli, fenoli, ulei volatil.

  ACȚIUNE:

  • În caz de răceală, acționează asupra plămânilor, stomacului și splinei.
  • Indigestia poate fi tratată cu ghimbir. Este calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele, dă poftă de mâncare, neutralizează toxinele.  Vă poate scăpa de un sughiț rebel, greață sau vomă, ori chiar de o toxiinfecție alimentară.

  Ghimbirul reduce, de asemenea agregarea trombocitelor în sânge, facilitând circulația lor. De asemenea, exercită acțiuni antiinflamatoare ușoare. În medicina ayurvedică ghimbirul este utilizat pentru tratarea bolilor inflamatorii articulare, cum ar fi artrita.

  Este întrebuințat, de asemenea, pentru combaterea răului de altitudine, de mașină, de mișcare de rotație. Ghimbirul acționează și împotriva stărilor de vomă, grețurilor, deranjamentelor stomacale sau intestinale.

  În China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani.

  Compozitie

  Ce conține Ginger Root (Forte) – Rădăcină de Ghimbir?

  Ingrediente / capsulă:

  Extract 4:1 din rădăcină de Ghimbir (Zingiber officinale), echivalentul a 1000 mg de plantă uscată250 mg
  Pulbere din rădăcina de Ghimbir (Zingiber officinale)200 mg
  Capsulă: hipromeloză, apă purificată95 mg

  Greutatea netă e = 49,05 g

  Nu conține: coloranți, agenți de conservare sau îndulcitori artificiali, produse lactate, amidon, zahăr, grâu, gluten, fermenți, soia, ouă, pește, fructe de mare, produse animale, sare, nuci, nici OMG.

  Potrivit pentru vegetarieni și vegani.

  Administrare

  Doza recomandată (adulți):

  • Dacă aveți rău de mașină / rău de mare: câte 1 capsulă pe zi cu 30 de minute înaintea începerii călătoriei, sau după cum vă recomandă specialistul.
  • Dacă aveți probleme digestive: câte 1-2 capsule pe zi, sau după cum vă recomandă specialistul.

  Atenționări și precauții:

  • Dacă simptomele persistă sau se agravează, consultați specialistul.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă  variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

  Producător

  Factors Group of Nutritional Companies Inc. – 1550 United Boulevard, Coquitlam, British Colombia V3K 6Y2 – CANADA

  V-ar putea interesa si...

  *Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.