ACETIL-L-CARNITINA 500 mg - Sustine energia fizica si mentala a organismului > Tratamente naturiste canadiene de la Natural Factors

  ACETIL-L-CARNITINA 500 mg – Sustine energia fizica si mentala a organismului

  0 review-uri
  0 din 5

  72.00 lei

  Doriti sa plasati comanda telefonic?
  Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
  0268.418.667 0723.333.505

  Descriere

  Ce este Acetyl-L-Carnitine?

  Acetyl-L-carnitina este un aminoacid care se formează în două dintre organele omului: rinichi și ficat. Este un  nutrient esențial pentru producerea de energie în mușchi, inimă și ficat. Carnitina este o substanță complet naturală care este prezentă la toate animalele și în unele plante. Ea joacă un rol cheie în transportul acizilor grași cu catenă lungă către mitocondrii, micile centrale care se găsesc în fiecare celulă, care permit producerea de energie sub formă de ATP (adenozină trifosfat este o nucleozidă trifosforilată, fiind compusă din trifosfat, adenină și riboză și este un element constitutiv al macromoleculelor de ADN și ARN. Este acumulatorul de energie necesară celulei, deoarece ajută la înmagazinarea și conversia energiei celulare conform cu necesitățile metabolice.) Prin urmare, organismul are nevoie de carnitină pentru a funcționa corect, în special mușchii care au nevoie de un aport constant de „combustibil”. La nivel celular, carnitina este critică pentru procesele metabolice care produc energie, cum ar fi transformarea cetonelor și a aminoacizilor cu catenă ramificată în energie. Carnitina este de asemenea un puternic antioxidant.

  Deficiență de carnitină este asociată cu afectarea creșterii și dezvoltării la sugari, tulburări neuromusculare, oboseală musculară și letargie. Corpul uman sintetizează carnitina de care are nevoie din lizină și metionină, doi aminoacizi obținuți din alimente. Prin urmare, aportul dietetic insuficient al acestor doi aminoacizi poate duce indirect la o deficiență de carnitină, ceea ce înseamnă o creștere lentă și la o scădere a nivelului de carnitină din sânge și mușchii scheletici.

  Cele mai bune surse de obținere a aminoacidului sunt alimentele de origine animală, cum ar fi carnea de vită (60 mg / kg), carnea de porc (27 mg / kg), peștele (5 mg / kg) și laptele (2 mg / kg). Se găsește în unele fructe și legume, dar la niveluri foarte mici (0-5 mg / kg).

  Cine poate administra Acetyl-L-Carnitină?

  Acetil-L-Carnitina este destinată în principal oricui dorește să își reducă masa de grăsime, îmbunătățind în același timp performanța sportivă și timpul de recuperare post-exercițiu. Ca urmare a capacității sale de a reduce grăsimile, L-Carnitina ajută la creșterea aportului de energie îmbunătățind rezistența musculară. De asemenea, face acest lucru prin menținerea depozitelor de glicogen și reducerea producției de acid lactic. Studiile au arătat că suplimentarea cu carnitină este capabilă să reducă stresul muscular după efortul fizic.

  1. Vegetarieni și cei care mănâncă rar carne.
  2. Sportivi și culturiștii care doresc să-și îmbunătățească performanța fizică sau recuperarea.
  3. Cei care doresc să reducă masa de grăsime păstrând masa musculară.
  4. Cei dornici să-și crească nivelul de energie în mod natural.

  Ce beneficii oferă Acetyl-L-Carnitine?

  1. Joacă un rol crucial în producerea de energie, prin transportul acizilor grași în mitocondriile celulelor, acestea arzând aceste grăsimi pentru a crea energie utilizabilă.
  2. Veganii, sau unele persoane cu anumite probleme genetice, pot fi incapabili să producă sau să obțină suficientă L-Carnitină. Acest lucru face ca L-carnitina să fie un nutrient esențial condiționat de starea de sănătate a utilizatorului.
  3. Scade riscul bolilor cardiovasculare, crește energia mentală, scade oboseala, îmbunătățește performanțele atletice și scurtează timpul de recuperare după exercițiile fizice.
  4. Crește capacitatea de a arde grăsimi și de a pierde în greutate.

  Compozitie

  Ce conține Acetyl-L-Carnitine?

  Ingrediente / capsula:

  clorhidrat de N-acetil-L-carnitina (furnizeaza 500 mg. N-acetil-L-carnitina)604,58 mg
  capsula: hidroxipropilmetilceluloza, apa purificata
  agent de incarcare: celuloza microcristalina
  agent antiaglomerant: dioxid de siliciu
  emulsifiant: saruri de magneziu ale acizilor grasi vegetali

  Nu contine: coloranți, agenți de conservare sau îndulcitori artificiali, produse lactate, amidon, zahar, grâu, gluten, fermenți, soia, porumb, ouă, pește, fructe de mare, produse animale, sare, nuci, nici OMG (organisme modificate genetic).

  Supliment alimentar ce poate fi administrat de către vegani și vegetarieni.

  Greutatea neta e = 51,36 g

  Administrare

  Mod de administrare recomandat (adulți): câte 2 capsule de 2 ori pe zi, odată cu hrana sau cum vă recomandă specialistul.

  Ce face atât de excepțional Acetyl-L-Carnitine?

  Odată ingerată, L-carnitina este absorbită în intestinul subțire prin intermediul unor transportori specifici și prin difuzie pasivă. Biodisponibilitatea L-carnitinei variază între 50% și 85% în funcție de cantitatea de carnitină consumată.

  Atentionari:

  • Consultați specialistul înainte de utilizare dacă sunteți însărcinată sau alăptați, dacă administrați medicamente, dacă suferiți de maladii grave sau dacă urmați un regim alimentar sărac în proteine.
  • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viată sănătos.

  Referințe

  1. Mitchell, Carnitine metabolism in human subjects. I. Normal metabolism. Am J Clin Nutr. 1978 Feb;31(2):293-306.
  2. Knuettel-Gustavsen Seline, The determination of L-carnitine in several food samples, Food Chemistry 105(2):793-804 December 2007
  3. Volek JS, Kraemer WJ, et al. L-Carnitine L-tartrate supplementation favorably affects markers of recovery from exercise stress. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2002 Feb;282(2):E474-82.
  4. Abramowicz WN, Galloway SD. Effects of acute versus chronic L-carnitine L-tartrate supplementation on metabolic responses to steady state exercise in males and females. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2005 Aug;15(4):386-400
  5. Spiering BA, Kraemer WJ, et al. Effects of L-carnitine L-tartrate supplementation on muscle oxygenation responses to resistance exercise. J Strength Cond Res. 2008 Jul;22(4):1130-5.
  6. Broad EM, Maughan RJ, Galloway SD, Carbohydrate, protein, and fat metabolism during exercise after oral carnitine supplementation in humans. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2008 Dec;18(6):567-84.
  7. Shaw RD, Li BU, Hamilton JW, Shug AL and Olsen WA, 1983. Carnitine transport in rat small intestine. American Journal of Physiology, 245, G376–G381.
  8. Rebouche CJ, 2004. Kinetics, pharmacokinetics, and regulation of L-carnitine and acetyl–L-carnitine metabolism. Annals of the New York Academy of Sciences, 1033, 30–41.
  9. Mitchell ME, 1978. Carnitine metabolism in human subjects. I. Normal metabolism. American Journal of Clinical Nutrition, 31, 293–306.

  PRODUCATOR

  Factors Group of Nutritional Companies Inc. – 1550 United Boulevard, Coquitlam, British Colombia V3K 6Y2 – CANADA

  V-ar putea interesa si...

  *Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.