Vitexin - regulator hormonal pentru femei > Tratamente naturiste canadiene de la Konig Nutrition Laboratorium

  Vitexin – regulator hormonal pentru femei

  0 review-uri
  0 din 5

  84.00 lei

  Doriti sa plasati comanda telefonic?
  Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
  0268.418.667 0723.333.505

  Descriere

  Chasteberry sauvitex-mielareaua (Vitexagnus-castus) are o istorie indelungata de utilizare in medicina naturista traditionala.

  Regleaza balanta hormonala

  Mai multe studii clinice  au aratat capacitatea produsului Vitex de a stimula si stabiliza hormonii implicati in ovulatie, regularitatea si gradul de abundenta a ciclului menstrual.

  Vitex nu este un hormon. Actioneaza insa asupra glandelor hipotalamus si hipofiza care la randul lor secreta hormoni sau trimit semnale in alte parti ale organismului stimuland productia de hormoni reproductivi. Vitexmar mareste productia de hormoni luteotrop (LH), reducand in acelasi timp secretia de  hormon de stimulare foliculara (FSH). Ca efect, Vitex stimuleaza hormonii implicati in ovulatie, ajutand la restabilirea balantei hormonale generale, mai exact, Vitex este eficient in reglarea functiei glandei hipofize conducand la normalizarea balantei de progesteron-estrogen. Normalizarea nivelului de progesteron si mentinerea regularitatii ciclului menstrual sunt necesare pentru evitarea aparitiei chisturilor ovariene cauzate de dominanta estrogenului.

  Fertilitate

  Vitex are, de asemenea, un efect pozitiv asupra fertilitatii femeilor, mai multe studii concluzionand ca Vitex mareste fertilitatea la femei, cu semnificativ mai multe sarcini comparativ cu placebo.

  Prolactina are rolul de a bloca doi hormoni necesari pentru ovulatie: hormonul foliculostimulant si gonadoliberina. Atunci cand exista un nivel foarte mare de prolactina in sange (hiperprolactinemie), nu va mai exista ovulatie, ceea ce inseamna ca nu poti nici ramane insarcinata.

  Intr-un studiu clinic (Milewicz, 1993), Vitex a fost administrat pacientelor cu hiperprolactinemie. Administrarea de Vitex a condus la reducerea nivelului de prolactina si la normalizarea nivelelor de progesteron in faza luteala  a ovulatiei. Intr-unul dintre cele mai citate studii clinice (Bergmann, 2000), 67 de femei suferind de infertilitate sau probleme de ovulatie au fost tratate cu Vitex. 38 de femei din grup au ramas insarcinate.

  Vitex se mai recomanda de asemenea femeilor care renunta sau ies de pe anticonceptionale, caz in care se va administra pe o perioada de minimum 3 cicluri pentru regularizarea ciclului si pregatirea pentru sarcina.

  Menopauza

  Prin efectul de reglare a hormonilor, Vitex este utilizat in pre-menopauza, cat si in menopauza, perioade din viata femeii cand se produc cele mai acute modificari hormonale.

  Compozitie

  Extract din Chasteberry sauvitex-mielarea (Vitexagnus-castus) 5:1 (echivalentul a 1000 mg)200 mg

  Administrare

  Modul recomandat de administrare (doar pentru adulti): 1 capsula de 1-2 ori pe zi.

  Atentionari

  • Consultati medicul daca simptomele persista sau se agraveaza!
  • Consultati medicul inainte de utilizare daca administrati medicamente continand hormoni, cum ar fi preparatelele cu progesteron, contraceptivele orale sau terapia de substitutie hormonala!
  • A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.

  Mai multe produse recomandate pentru sanatatea femeilor:

  V-ar putea interesa si...

  *Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.