Super colina (Super Choline) cu metionina si vitamina B12 > Tratamente naturiste canadiene de la Konig Nutrition Laboratorium
  STOC EPUIZAT
  • Super colina (Super Choline) cu metionina si vitamina B12
  • Super colina (Super Choline) cu metionina si vitamina B12

  Super colina (Super Choline) cu metionina si vitamina B12

  0 review-uri
  0 din 5

  0.00 lei

  Stoc epuizat

  Doriti sa plasati comanda telefonic?
  Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
  0268.418.667 0723.333.505

  Descriere

  In urma constatarii unei deficiente nutritive la nivel mondial (Referina 1), in anul 2000, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat colina un nutrient esential pentru sanatatea umana.

  Fiind un membru al familiei de vitamine B, colina este, deci, un nutrient esential pentru buna functionarea organismului, ceea ce inseamna ca trebuie obtinut din alimente sau din suplimente.

  Printre altele, colina poate imbunatati memoria si poate reduce colesterolul. Colina este uneori administrata si de atleti pentru a imbunatati viteza si pentru a reduce efectele oboselii. Dar, cea mai importanta actiune a colinei este la nivelul ficatului.

  Metionina este un aminoacid cu actiune sinergica atunci cand este asociata la colina. Similar este si vitamina b12.

  Colina ajuta la mentinerea integritatii structurale a celulelor, in timp ce metionina are efect antioxidant, prevenind oxidarea grasimilor in special in ficat. Vitamina b12 contribuie la formarea de celule rosii si ajuta la mentinerea fluiditatii sangelui.

  Impreuna, colina si metionina actioneaza pentru reducerea acumularii de grasimi in ficat, acumulare care conduce la steatoza hepatica.

  Totodata, colina si metionina reprezinta factori lipotropici care ajuta ficatul sa proceseze grasimile, dandu-i astfel posibilitatea eliminarii excesului de grasimi.

  Desi ficatul gras este prezent la toate persoanele supra-ponderale, ficatul gras poate fi intalnit la toate persoanele cu o dieta necorespunzatoare prin consumul de carbohidrati, dulciuri si grasimi si prea putine alimente continand factori lipotropici (colina si metionina).

  Inca din 1984, cercetatorii au demonstrat ca se poate induce cancer la ficat chiar si doar printr-o dieta deficienta in colina si metionina (referinta 2).

  Mai mult, inca din 1949, cercetatorii britanici condusi de Dr. Best au demonstrat  ca deteriorarea ficatului in urma consumului de alcool sau zahar poate fi prevenita prin administrarea de colina (referinta 3).

  Tipuri de colina si functiile lor

  1. Ficat gras:

  Cea mai utilizata forma de colina gasita in suplimentele alimentare este bitartratul de colina.  Aceasta isi indeplineste functia hepato protectoare.

  2. Integritatea membranei celulare si comunicarea celulara

  Colina este de asmenea necesara organismului pentru a produce acetil-colina si fosfatidil-colina care sunt componente structurale ale membranei celulare. Colina trebuie, de asemnea, sa contina fosfolipide care sunt precursoare ale moleculelor mesager intramolecular. Pentru aceaste functii este necesara o forma de colina derivata din fosfatidil-colina.

  3. Transmisia impulsurilor nervoase

  Colina este un precursor al acetil-colinei, un neurotransmitator important implicat in controlul muschilor, memorie si  multe alte functii.

  4. O sursa majora de grupuri metilice

  Colina poate fi oxidata in organism formand un metabolit numit „betaina”. Betaina este o sursa majora de gupuri metilice (-CH3) necesare reactiilor de metilare. Prin metilare, homocisteina din sange (un agent de ingrosare a sangelui) este convertita in metionina. Valori mari ale homocisteinei sunt asociate cu un risc mare de boala cardio-vasculara (referinta 4).

  Va oferim produsul Konig super colina care asociaza sinergic colina cu metionina si vitamina b12 (naturala). In plus cele 300 mg de colina din compozitia unei capsule sunt derivate atat din bitartrat de colina cat si din fosfatidil-colina.

  Compozitie

  Colina (bitartrat de colina)150 mg
  Colina (fosfatidil-colina)150 mg
  L-metionina100 mg
  Vitamina b12 (metilcobalamina)25 mcg

  Administrare

  Modul recomandat de administrare: 1 capsula de 3 ori pe zi.

  Bibliografie

  1. Zeisel SH. Choline: an essential nutrient for humans. Nutrition 2000;16(7-8):669-671
  2. Amiya K. Ghoshal and  Emmanuel Farber: The induction of liver cancer by dietary deficiency of choline and methionine without added carcinogens; Carcinogenesis, Volume 5,  Issue 10, 1984 Pp.  1367-1370
  3. C. H. BEST et al, LIVER DAMAGE PRODUCED BY FEEDING ALCOHOL OR SUGAR AND ITS PREVENTION BY CHOLINE, British Medical Journal, 1002 NOVEMBER 5 1949, P. 4635
  4. 4. Gerhard GT, Duell PB. Homocysteine and atherosclerosis. Curr Opin Lipidol 1999;10(5):417-428

  V-ar putea interesa si...

  *Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.