Revital-Ta > Tratamente naturiste canadiene de la Konig Nutrition Laboratorium

  Revital-Ta

  0 review-uri
  0 din 5

  271.00 lei

  Doriti sa plasati comanda telefonic?
  Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
  0268.418.667 0723.333.505

  Postulat

  „Ramanem tineri atata timp cat celulele noastre sunt tinere. Traim atata timp cat traiesc celulele noastre.”

  Descriere

  Telomerii sunt secvente de ADN aflate la capetele cromozomilor, ca un fel de teaca protectoare. Au fost comparati cu micile bucati de plastic care protejeaza capetele sireturilor impiedicand destramarea acestora. Cromozomii contin materialul genetic. Destramarea cromozomilor poate conduce la deteriorarea acestora si deci alterarea materialului genetic sau la fuzionarea cu alti cromozomi conducand la un ADN mutant.

  TolomeriIn 1961 savantul Hayflick afirma ca imbatranirea (senescenta) este un stadiu marcat de fenomene de alterare morfologica si biochimica in care celulele corpului inceteaza sa se mai prolifereze pentru ca au depasit o limita – limita vietii replicative. Replicarea (innoirea) celulelor este un proces prin care o celula se divide intr-una „noua”, care teoretic ar trebui sa fie identica, si in special, ar trebui sa contina o copie identica a ADN-ului. James Watson, descoperitorul ADN-ului a observat ceea ce el numea „problema replicatiei terminale”, adica incapacitatea de a se copia corect tot ADN-ul, ramanand necopiat un mic fragment din teaca aflata la capatul acestuia, teaca ulterior denumita telomer. Savantul rus Olovnikov gasea legatura intre problema replicatiei terminale si senescenta celulara descrisa de Hayflick. Pentru Olovnikov „problema replicatiei terminale” era cauza scurtarii progresive a capetelor cromozomilor (telomerii) functionand ca un „ceas molecular” care stabileste numarul maxim de diviziuni celulare de-a lungul vietii, controland deci in mod direct procesul imbatranirii si durata vietii unui individ.

  Diviziunea si replicarea celulara este procesul natural prin care celulele sunt inlocuite in mod regulat cu unele noi. Dar, asa cum a afirmat Hayflick, o celula se poate replica doar de un numar limitat de ori, definind varsta fiziologica si durata de viata a fiecaruia. Acest numar limitat de diviziuni este dependent de lungimea telomerilor.

  Bazat pe teoria limitei Hayflick si pe ultimele statistici, omul ar putea atinge varsta cronologica de aproximativ 120-125 de ani. Dupa fiecare diviziune celulara telomerii se scurteaza. In timp, telomerii se scurteaza pana la limita maxima cand celula primeste semnalul de „stop” si nu se mai divide. Se instaureaza in fapt fenomenul de inbatranire (senescenta) cand, celulele incep sa imbatraneasca pana cand mor (apoptoza). In cazurile in care insa telomerul este prea scurt dar celula totusi continua sa se mai divida, cromozomul se „destrama” conducand la o celula nefunctionala sau fuzioneaza cu alti cromozomi conducand la instabilitate genomica putand astfel initia cancerul.

  Cum fiecare individ este diferit genetic si totodata traieste intr-un mediu pshiho-fizic diferit, procesul de scurtare a telomerilor difera de la un individ la altul, rezultand intr-o durata de viata variabila de la un individ la altul.

  Un sistem imunitar slabit poate fi, de asemenea, un factor in accelerarea scurtarii telomerilor conducand la o imbatranire mai accelerata si la o durata de viata mai scurta. De fapt, scurtarea telomerilor limfocitelor si granilocitelor conduc, de asemenea. la slabirea sistemului imunitar, creandu-se un cerc vicios. Celulele imunitare din sange se regenereaza din celule stem. Este, deci, necesar ca organismul sa produca si suficiente celule stem. O deficienta de celule stem conduce la imbatranirea populatiei de limfocite si granulocite datorata scurtarii telomerilor acestora.

  Iata mai jos evolutia statistica o data cu varsta cronologica a lungimii telomerilor limfocitelor si granulocitelor:

  In 2009, savantele Carol Greider si Elizabeth H. Blackburn au castigat premiul Nobel pentru descoperirea actiunii enzimei telomeraza. Enzima telomeraza este o proteina produsa de catre organism, activata si circulata cu scopul de a controla integritatea si lungimea telomerilor de ADN.

  Pe masura ce inaintam in varsta, organismul nu mai produce suficienta telomeraza concomitent cu incetinirea mecanismelor de activare a acesteia conducand la procesul de imbatranire “normala”. Activarea si circularea acestei enzime importante poate fi insa disturbata de diferiti factori stresori (sistem imunitar slabit, alimentatie necorespunzatoare, radicali liberi, viata dezordonata, stres cotidian, stari psihice, imbolnaviri repetate etc.) conducand la accelerarea procesului de imbatranire. Daca o cantitate insuficienta de telomeraza este circulata in organism sau daca datorita stresorilor telomeraza nu reuseste sa se lege de nucleul celulei, consecinta este o deficienta in controlul telomerilor rezultand intr-o scurtare aceelerata a acestora, conducand la inbatranire mai rapida si instaurarea mai devreme a diferitelor boli degenerative „specifice batranetii”.

  In vivo, lungimea telomerilor celulelor somatice replicative este corelata invers cu varsta si este asociata cu boli legate de varsta, incluzand si bolile cardiovasculare. Au fost raportate asocierea cu scurtarea telomerilor a unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala, diabet, rezistenta la insulina, obezitate, arterioscleroza, dementa vasculara precum si a altor boli degenerative. S-a constatat, de asemenea, o corelatie intre lungimea telomerilor si mortalitatea cauzata de boli cardiace.

  Mentinand un sistem imunitar puternic si mentinand o cantitate adecvata de telomeraza circulanta, lungimea telomerilor poate fi controlata si prin efect, se pot stopa bolile degenerative, imbatranirea poate fi incetinita, iar unele efecte ale imbatranirii pot fi chiar reversate. Au existat temeri ca activand telomeraza va conduce la imortalitatea celulelor maligne. Aceasta teorie s-a dovedit a nu fi corecta deoarece celulele maligne sunt imortale de fapt si au o activitate telomerica diferita de celulele normale.

  Varsta cronologica, varsta fiziologica si anti-imbatranirea (anti-aging)

  Varsta cronologica este definita ca varsta masurata in ani de viata. Varsta fiziologica este varsta exprimata ca fiind varsta cronologica a unui individ normal avand aceleasi caracterisitici fiziologice (aparenta fizica, functionalitate a organelor), precum in expresia populara „nu isi arata varsta”. Ca un exemplu, un individ poate avea varsta cronologica de 50 de ani si varsta fiziologica de 40 de ani, adica similar cu un individ sanatos avand varsta cronologica de 40 de ani.

  A lupta contra imbatranirii nu este suficient sa extinzi doar varsta cronologica. Este nevoie sa incetinesti si chiar sa reversezi efectele inbatranirii fizilogice.

  Activatorul de telomeraza Konig Revital-Ta™ contine o formulatie ortomoleculara unica avand ca scop stimularea eliberarii si circularii enzimei telomeraza concomitent cu oferirea de suport nutraceutuic pentru continua diviziune celulara si replicarea corecta a ADN-ului.

  Care sunt ingredientele de baza din Konig Revital-Ta?

  Ingredientul implicat direct in activarea telomerazei este TA-100S.

  Ta-100S este o molecula brevetata derivata din cicloastragenol sulfatat de dimensiune mica  (clusteri de 1-2 molecule). Cicloastragenolul, o aglicona a astragalosidei IV, a fost dovedit clinic ca fiind cel mai eficient activator de telomeraza, atat prin prisma stimularii organismului sa produca suficienta telomeraza, cat si prin prisma  activarii si circularii acesteia. Sulfatarea realizata  printr-o metoda brevetata mareste absorbtia la nivel de intestin, precum si biodisponibilitatea dupa absorbtie.

  Astragalosida IV este o triterpenoida care actioneaza sinergic cu cicloastragenolul.

  Colastra concentrata continand 30% imunoglobulina G (IgG) impreuna cu extractul concentrat 20x din Astragalus sunt stimulante puternice al sistemului imunitar, o conditie importanta in mentinerea integritatii telomerilor si a ADN-ului. Colastra contine, de asemenea, factori de crestere necesari replicarii celulelor somatice.

  Proteina P43 extrasa din drojdia de bere (Saccharomyces Cervisiae) este importanta pentru ancorarea telomerazei de nucleul celular, fara de care efectul telomeric ar fi diminuat sau poate chiar inexistent.

  Acizii nucleici, in special acidul ribonucleic (ARN) contine polinucleotide care ajuta la replicarea corecta a telomerilor in cadrul diviziunii celulare.

  Revital-Ta mai contine, de asemenea, un lant de aminoacizi demonstrati de catre savantul rus Olovnikov ca fiind co-factori in mentinerea integritatii telomerilor.

  Toate ingredientele din Revital-Ta actioneaza sinergic pentru a promova repararea telomerilor de ADN, mentinerii lungimii acestora concomitent cu promovarea rejuvenarii prin stimularea diviziunii si replicarii corecte a celulelor si ADN-ului.

  Intrebari si raspunsuri

  Am vazut pe piata alte produse pentru activarea telomerazei continand astragalosida IV. Care este diferenta fata de Revital-Ta??

  Produsele cu Astragalosida IV abunda pe piata nutraceutica, in special in Statele Unite. Dar, singurul ingredient care a fost studiat clinic cu rezultate pozitive este TA-65,o molecula brevetata derivata din cicloastragenol produsa de firma Geron Corporation si comercializata de firma TA Sciences din SUA. TA-100-S din produsul Revital-Ta este tot o molecula brevetata de dimensiune mica (SM) derivata in conditii de laborator din clustere de cicloastragenol de puritate 99,9%.

  TA-100S prezinta o biodisponibilitate si eficienta superioara prin legarea ei de un “bio-transportor” constand dintr-o molecula brevetata pe baza de sulf de care este atasat si cu care poate traversa usor mebrana celulara, fiind astfel absorbit imediat prin tractul digestiv. Mai mult, capsulele de Revital-Ta rezista la acidul gastric din stomac (care poate distruge molecula TA-100-S) ajungand astfel intacta in intestin ,unde se dezintegreaza rapid eliberand ingredientele pentru absorbtia lor imediata in circuitul sanguin.

  Astragalosida IV ca atare nu activeaza direct telomeraza. Ofera, in schimb, suport sinergic in special prin activarea sistemului imunitar. Revital-Ta contine printre ingrediente si 250 mg de concentrat x20 de Astragalus asigurand astfel un aport suplimentar de aproximativ 50-55 mg de Astragalosida IV incorporata.

  De fapt, produsul Astragalus 9000 de la Provita Nutrition poate contine in jur de 80-90 mg de astragalosida IV. Deci cei ce doresc si mai multa astragalosida IV pot asocia aditional 1 capsula de Astragalus 9000 care se va administra impreuna cu Stemulin. Dar, activarea telomerazei este doar un element in procesul foarte complex de incetinire, stopare sau reversare a fenomenului de imbatranire. Telomeraza trebuie sa se ataseze nucleului celular pentru a avea efect. De asemenea celulele trebuie sa fie stimulate sa se divida, iar in cazul celulelor imunitare este nevoie de un aport sustinut de celule stem. In plus, este nevoie  ca replicarea ADN-ului sa fie corecta prin stimularea unui element esential al telomerazei numit Human Telomerase Reverse Transcriptase (hTERT).

  Revital-Ta contine o formulatie complexa care actioneaza si pe aceste directii esentiale fara de care nu se pot obtine efectele scontate.

  Compozitie

  TA-100 S (SM-cicloastragenol sulfatat)5 mg
  Astragaloside IV25 mg
  Colastra (30%IgG)50 mg
  Extract drojidie de bere (Saccharomyces Cerevisiae) – proteina P4310 mg
  L-carnosina35 mg
  L-histidina55 mg
  L-alanina55 mg
  L-glutamina55 mg
  L-glicina55 mg
  Acid aspartic45 mg
  Placenta – extract25 mg
  Acid nucleic (RNA)25 mg
  Extract 20:1 Astragalus membranaceus250 mg

  Administrare

  Modul recomandat de administrare

  • 2 capsule pe zi pe stomacul gol inainte de culcare sau conform recomandarii medicului specialist.
  • Se pot administra pana la 4 capsule pe zi dupa varsta de 50-60 de ani sau mai devreme in cazurile de imbatranire fiziologica accentuata.

  V-ar putea interesa si...

  *Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.