Lycopene (licopena) - puternic antioxidant > Tratamente naturiste canadiene de la Konig Nutrition Laboratorium
  • Lycopene
  • Lycopene

  Lycopene (licopena) – puternic antioxidant

  0 review-uri
  0 din 5

  78.00 lei

  Doriti sa plasati comanda telefonic?
  Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
  0268.418.667 0723.333.505

  Descriere

  Konig Lycopene (licopena) este un antioxidant de înaltă calitate, realizat dintr-un complex natural extras din Solanum lycopersicum.

  Licopena este un carotenoid care protejeaza organismul împotriva daunelor radicalilor liberi in stransa legatura cu îmbunătăţirea funcţiei autoimune.

  Caracterizare licopena (lycopene)

  Licopena (licopina) este un antioxidant cu efecte antitumorale in cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, plamani si piele, in cancerul cervical, ovarian, uterin, intestinal.

  Licopena reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50%. In administrarea de licopena se pun mari sperante pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer. Sa nu uitam ca licopena este cel mai important reprezentant al familiei carotenoizilor.

  Cercetarile privind degenerarea maculei la varste inaintate au dovedit rolul protector important al luteinei (5-6 mg/zi luteina timp de 6 luni scad incidenta degenerarii maculei cu 43%). Efectul antioxidant al luteinei se manifesta, nu numai la nivelul aparatului vizual, dar si la nivelul altor organe, precum si in cadrul unor lanturi metabolice, putand fi utilizata cu rezultate bune de catre toti cei carora li s-a recomandat consumul de antioxidanti, pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, a cancerului de prostata etc.

  La nivelul ochiului, efectul luteinei este amplificat de licopina, cu consecinte deosebite in ce priveste scaderea incetinirea sau stoparea degenerarii maculare.

  Sursa: www.sfatulmedicului.ro

  Licopena se caracterizează printr-o mare capacitate antioxidantă, aceasta inactivând oxigenul singlet, radicalii hidroxil şi cei peroxid.

  Sursa: Riso şi colab., 1999

  Capacitatea licopinei de a inactiva oxigenul singlet este de două ori mai mare decât a beta-carotenului şi de 10 ori mai mare comparativ cu capacitatea antioxidantă a alfa-tocoferolului.

  Sursa: Agarwal şi colab., 2000

  Numeroase studii, atât epidemiologice cât şi pe modele animale, au demonstrat faptul că suplimentarea dietei cu licopenă reduce riscul apariţiei unor diverse tipuri de cancer, cum sunt cele ale cavităţii bucale, esofag, colon, cancerul de sân şi cel de prostată.

  Sursa: Kim şi colab., 2000

  Licopena determină scăderea concentraţiei de colesterol la nivelul ţesutului hepatic prin inhibarea activităţii HMG-reductazei (3-hidroxi-3-metilglutaril-reductaza), enzimă cheie în biosinteza colesterolului.

  Sursa: Fuhramn şi colab., 1997
  Sef de lucrari dr. Sanda Maria ANDREI – Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Animala, Cluj Napoca

  Cancerul şi alte boli cronice sunt legate de stresul oxidativ; antioxidanţii protejeaza împotriva acestor daune cauzate de radicalii liberi. Studiile in vitro indică faptul că licopena are cea mai mare activitate antioxidantă dintre toate carotenoidele. Licopena are abilitatea de a inhiba oxidarea ADN-ului, peroxidarea lipidelor, si inhiba oxidarea colesterolului LDL.

  O analiză a 72 de studii clinice a rezultat in 57 de cazuri de rapoarte inversate între nivelul de licopena in sânge şi riscul la diferite tipuri de cancer; 35 din aceste rapoarte au fost semnificative. Evidenta efectelor protective ale licopenei a fost cea mai mare pentru cancerul de prostata, pulmonar, şi de stomac.

  Numeroase studii in vitro şi studii pe animale au raportat de asemenea rezultate care sugerează ca licopena are efecte care ar putea ajuta la prevenirea sau ameliora bolilor cardiovasculare prin refacerea tesutului epitelial din peretele arterelor.

  Compozitie

  Licopena (extract natural din Solanum lycopersicum)5.000 mcg (5 mg)
  Faina de Orez brun (Oryza sativa)208 mg
  Tomate (Solanum lycopersicum) continand 5% licopen100 mg
  Capsula din gelatina60 mg

  Administrare

  Modul recomandat de administrare: 2 capsule o (1) data sau de doua (2) ori pe zi.

  Se poate asocia sinergic cu:

  V-ar putea interesa si...

  *Rezultatele pot varia de la o persoană la alta, nu este obligatoriu să obțineți rezultatele promise pe site, sau cele obținute deja de persoanele care au trimis testimoniale.