Cholestatin, pentru controlul colesterolului > Tratamente naturiste canadiene de la Konig Nutrition Laboratorium

  Cholestatin, pentru controlul colesterolului

  0 review-uri
  0 din 5

  64.00 lei

  Doriti sa plasati comanda telefonic?
  Luni - Duminica: 08:00 – 21:00
  0268.418.667 0723.333.505

  Descriere

  Ce este Cholestatin?

  Cholestatin este un supliment alimentar care reduce și reglează colesterolul.

  Monascus purpureus, cunoscut și sub denumirea de Orez din drojdie roșie, este folosit în mod tradițional în China de sute de ani ca și condiment alimentar. Abia în secolul al XX-lea s-a descoperit că populația chineză nu suferea de colesterol ridicat din cauza consumului acestui condiment. Monascus purpureus conține o substanță naturală numită Monacolin K. În septembrie 2011, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a aprobat o mențiune de sănătate pentru Monacolin K extras din Monascus purpureus ca supliment alimentar natural de gestionare a colesterolului în concentrație de 10 mg pe doză. (1)

  Colesterolul poate fi atât bun – HDL, cât și rău – LDL, așa că este important să vă controlați colesterolul din sânge pe fracțiuni. Menținerea colesterolului în limite normale este importantă, deoarece se reduce astfel riscul infarctului de miocard și în același timp acela de accident vascular cerebral.

  Dereglarea nivelului de colesterol din sânge este efectul autoimunitar indus de prezența unor inflamații în sistemul circulator.

  Ce beneficii oferă Cholestatin?

  1. Reglează nivelul colesterolului si trigliceridelor.
  2. Reduce riscul de infarct de miocard.
  3. Reduce riscul de accident vascular cerebral.

  Compozitie

  Ce conține Cholestatin?

  Cholestatin conține Monacolin K, o substanță naturală care a fost luată ca model de firmele farmaceutice în încercarea de a o reproduce și patenta, rezultând așa numitele statine. Statina (cu diferite denumiri) este substanța de bază din medicamentele alopate folosite împotriva colesterolului.

  Fiecare capsulă conține:

  Extract de orez rosu (Monascus purpureus), cu 3% Monacolin-K333,00 mg
  Dioxid de siliciu5,00 mg
  Celuloza microcristalina173,00 mg
  Capsula (gelatina)95,00 mg

  Nu contine: lactate, oua, gluten, soia, grau, porumb, nuci, fermenti, indulcitori artificiali, arome sau coloranti artificiali.

  Administrare

  Mod de administrare recomandat (adulți): 1-2 capsule pe zi sau conform indicațiilor specialistului.

  Atentionari

  • A nu se administra femeilor însărcinate sau care alăptează.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.

  Recomandare

  • Cholestatin se poate administra simultan în cadrul protocolului de curățire arterială de bază cu Formula flow împreună cu produsul EDTA.
  • Cholestatin se poate asocia cu Coenzima Q10Serra Plus și Super Immune Ultra.
  • Pentru cazuri de hipercolesteromie avansată: se pot administra până la 2 capsule/zi după care se reduce la 1/zi de la caz la caz. Efectul reglării colesterolului este gradat și se ajunge la nivelul optim după aproximativ 4-8 săptămâni de administrare zilnică.
  • În principiu Cholestatin 10 mg poate fi un înlocuitor direct 1 la 1 pentru medicamentele de sinteză cu un dozaj de 10-20 mg de statina per tabletă. (2,3,4)
  • Daca ați administrat mult timp medicamente de sinteză pentru colesterol, administrați în paralel cu Cholestatin timp de 1-2 luni și Coenzima Q10 bio-activă, 1 capsulă/zi pentru a reface rezerva de coenzimă din inimă.

  Referinte

  1. Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to Monacolin K from red yeast rice and maintenance of normal blood LDL-cholesterol concentrations (ID 1648, 1700) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006; EFSA Journal 2011;9(7):2304
  2. Cheng-Chieh Lin et al.; Clinical Study on the Efficacy and safety of Monascus purpureus Went rice in subjects with hyperlipidemia; European Journal of Endocrinology (2005) 153 679–686
  3. Jianping Liu ; Chinese red yeast rice (Monascus purpureus) for primary hyperlipidemia: a meta-analysis of randomized controlled trials; Chinese Medicine 2006, 1:4
  4. David J. Becker et al.; Red Yeast Rice for Dyslipidemia in Statin-Intolerant Patients, A Raddomized Trial; Annals of Internal Medicicne 2009;150:830-839
  5. David J. Becker et al., Red Yeast Rice for Dyslipidemia in Statin-Intolerant Patients A Randomized Trial, 16 June 2009 Annals of Internal Medicine Volume 150, Number 12, pp 830

  V-ar putea interesa si...

  Mai multe produse recomandate pentru sanatatea inimii:

  *Rezultatele pot varia de la o persoană la alta.