MACA - Beneficii pentru sănătate > Provita Nutrition Romania
Home / Sfatul medicului / MACA – Beneficii pentru sănătate

MACA – Beneficii pentru sănătate

MACA - Beneficii pentru sănătate

Maca, nume botanic Lepidium meyenii, se cultivă la altitudini mari, de peste 4.000 de metri, în munții Anzi din Peru și este uneori numită ginseng peruvian. Deși, Maca poate fi cultivata și în alte zone climatice și la altitudini mai mici, studiile indică faptul că în ceea ce privește potența și conținutul de nutrienți nu se poate compara cu rădăcina de Maca peruviană.

Rădăcina de Maca conține o gamă largă de fitonutrienți, cum ar fi: alcaloizi, taninuri, saponine, glicozide și glucozinolați. Glucozinolații, în special, sunt studiați pe larg pentru beneficiile lor aduse sănătății. Acești compuși, care conțin sulf, sunt izotiocianați și sub o formă de indole-3-carbinol.

Izotiocianații susțin producția de enzime antioxidante. Aceste molecule ne ajută să ne protejăm corpul prin neutralizarea radicalilor liberi, care pot deteriora celulele sănătoase dacă li se permite să se acumuleze. Un izotiocianat cunoscut sub numele de sulforaphane poate susține funcția cardiovasculară, ajutând la menținerea nivelurilor sănătoase ale tensiunii arteriale, care se află deja în intervalul normal.  S-a demonstrat că indole-3-carbinol susține nivelurile hormonale sănătoase.

Pe lângă glucozinolați, rădăcina de Maca conține, de asemenea, o cantitate mare de macamide, care sunt considerate a fi componentele sale active de semnătură.

Macamidele ajută la menținerea funcției mitocondriale. Organele celulare ale mitocondriilor produc cea mai mare parte a energiei de care au nevoie celulele pentru reacții biochimice importante. Maca ajută astfel la menținerea nivelurilor de energie sănătoase. Macamidele pot susține, de asemenea, stamina și anduranța. O macamidă cunoscută sub numele de N-benzoiloleamidă ajută la reducerea oboselii cauzate de efort.

Una dintre utilizările majore ale Maca este de a susține funcția sexuală sănătoasă. Potrivit medicinii complementare și alternative, Maca susține funcția sexuală sănătoasă la bărbați, care a fost dovedită în multe studii clinice. Cercetătorii au atribuit beneficiile sănătății reproductive ale Maca datorată combinației unice de macamide, glucozinolați, alcaloizi și alți fitonutrienți puternici găsiți în rădăcina sa.

Pe lângă faptul că este un stimulent natural, Maca este folosită și ca adaptogen. Plantele adaptogene ajută la obținerea unui răspuns bun la stres prin susținerea funcțiilor hormonale sănătoase.

Maca a fost folosită de secole pentru a spori fertilitatea și dorința sexuală și există cercetări care să o susțină, demonstrandu-se că Maca crește dorința sexuală la bărbați și reduce disfuncția sexuală la femeile aflate în postmenopauză, ajutând la  îmbunătățirea stării de spirit, în mod natural, în timpul menopauzei.

Principalele beneficii ale Maca sunt:

 • Ajută la creșterea dorinței sexuale, a libidoului la bărbați și femei
 • Îmbunătățește funcția de reproducere prin îmbunătățirea producției de material seminal
 • Îmbunătățește stamina și anduranța
 • Sprijină funcția imună
 • Sprijină funcția cardiovasculară
 • Susține funcția cognitivă sănătoasă
 • Îmbunătățește nivelurile de energie
 • Susține nivelurile hormonale sănătoase
 • Susține echilibrul sănătos al stării de spirit în timpul menopauzei

Provita Nutrition oferă produsul Super Strength Maca Concentrate. Pe lângă 500 mg de concentrat 4:1 din rădăcină de Maca, conține și 200 mg de Ginseng coreean (Panax ginseng), care lucrează în sinergie cu Maca pentru a îmbunătăți energia și rezistența.

Organic Maca Concentrat – 500 mg – 90 capsule vegetale

 • Organic Maca gelatinizată 4:1 cu adaos de Ginseng Korean.
 • Adaptogen, ajută organismul să se adapteze la situaţii de stres.
 • Întăritor fertilitate masculină / feminină, regulator hormonal.
 • Recomandat în caz de lipsă de stamină, infertilitate, lipsă de libidou, menopauză, sindrom premenstrual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *