Imunitatea în timpul sezonului gripal < Sfatul medicului < Provita Nutrition Romania
Home / Sfatul medicului / Imunitatea în timpul sezonului gripal

Imunitatea în timpul sezonului gripal

Imunitatea în timpul sezonului gripal

Sezonul rece, care include toamna, iarna și primăvara, este cunoscut sub denumirea de „sezonul gripei”, debutând de obicei în noiembrie sau decembrie și continuând până în februarie sau martie, afectând puternic imunitatea organismului.

Totuși, cazurile de „gripă de vară” au înregistrat o creștere, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat recent Variola Maimuței (Mpox) ca fiind o urgență globală de sănătate publică. Mass-media medicală atrage atenția asupra apariției unor noi variante de Covid, care pot influența sistemul imunitar al populației.

Există două tipuri de infecții: bacteriene și virale

Transmiterea de la om la om are loc mai ales prin aerosoli, adică prin tractul respirator superior (gura și nas). Prin urmare, primul pas este oprirea infecției înainte ca aceasta să se răspândească în plămâni și de acolo în sânge. Un pas important este stimularea producției de anticorpi (imunoglobuline) în organism. Două imunoglobuline sunt importante pentru combaterea sezonului gripal: IgA (Imunoglobulina A) și IgG (Imunoglobulina G). IgA se găsește în plămâni, sinusuri, salivă, stomac și intestine, IgA din tractul respirator contribuind la apărarea împotriva infecției gripale. IgG este cel mai frecvent tip de anticorp găsit în circulația sângelui, care activează o cascadă de producție de proteine ​​imune care are ca rezultat eliminarea patogenului. Creșterea nivelurilor de IgG și IgA crește, de asemenea, imunitatea dobândită anterior.

Strategia pentru sezonul gripei este prevenirea, precum și tratamentul precoce. Primele semne ale unei infecții viitoare ar putea fi: curgerea nasului, strănutul, durerea în gât și răgușeala. Acționarea în această etapă este esențială.

Provita Nutrition oferă produse specifice care sunt utile pentru sezonul gripal

  • Subtivir care stimulează anticorpii IgA și IgG prin includerea bacteriei Bacillus subtilis pentru producerea de IgA și colostru standardizat pentru IgG.
  • Protenix vizează răspunsul imun specific în sezonul acut de răceală și gripă ca sursă naturală de acid shikimic (antiviral și antimicrobian) – descompune complexul de proteine ​​virale, descompune prionii patogeni, susține energia pulmonară, atacă proteinele nedorite atașate bacteriilor sau virușilor, conține anason stelat (folosit la fabricarea medicamentului antiviral Tamiflu) și extract de ulei din ac de pin scotian care atacă proteinele patogene.
  • Artemisinin extrasă din Artemisia annua este un produs pe bază de plante TCM bine cunoscut, cu activitate antivirală puternică prin inhibarea activării factorilor de transcripție celulari, interferând cu ciclul de replicare virală, inducerea apoptozei celulare și împiedicând legarea virusului de gazdă.

Sugestie

  • La primele semne luați 2 capsule de Subtivir și 2 capsule de Protenix.
  • Dacă boala a ajuns deja în plămân, luați și 1 capsulă de Artemisinin.

Produsele menționate în acest articol:

Sari la conținut