Holy Basil, busuiocul sfant originar din Asia tropicala --> Viață sănătoasă cu Provita Nutrition
Home / Articole medicale / Holy Basil, busuiocul sfant originar din Asia tropicala

Holy Basil, busuiocul sfant originar din Asia tropicala

Busuiocul Sfant (Holy Basil), cunoscut si sub numele de „Tulsi“, este originar din Asia tropicala și, deși este relativ nou in medicina europeana, a fost cultivat si utilizat in scopuri medicinale in India de peste 3000 de ani.

S-au obtinut date rezultate din cercetari acoperind o gamă largă de posibile beneficii terapeutice ale Busuiocului Sfant, dintre care multe sugerează acțiuni de protecție împotriva problemelor de sănătate comune din mediul de viata contemporan.

ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE

Acțiunile anti-inflamatorii si antioxidante au fost demonstrate într-o serie de studii. Componentele eugenol + acidursolic contribuie semnificativ la aceste acțiuni. Acidul ursolic este bine stabilit ca un agent anti-îmbătrânire ce ajuta la menținerea sănătății pielii și a elasticitatii acesteia.

ADAPTOGEN

Una dintre acțiunile acestei plante, cea mai puternic sustinuta de studii clinice, este aceea a unui tonic adaptogen. Constituenții identificati ca elemente-cheie în această acțiune adaptogena sunt Ocimumoside A & B. Un studiu clinic controlat cu placebo a demonstrat o reducere cu 39% a simptomelor de stres la persoanele care au administrat Busuioc Sfant pe o perioadă de 6 săptămâni. S-a inregistrat, de asemenea, o imbunatatire a memoriei.

DIABET

Ocimum a fost utilizat în mod tradițional pentru gestionarea simptomelor in diabetul mellitus. Studiile au dovedit a fi un protejant împotriva peroxidarii lipidelor, sugerând un potențial efect protector împotriva complicațiilor diabetice ce includ retinopatia diabetica. De asemenea, a fost raportata stimularea eliberării de insulina pancreatică.

Aceste studii și informații de utilizare sugerează un rol potențial ca tratament adjuvant in diabetul zaharat.

ANXIETATE

Efectele anxiolitice s-au dovedit dintr-o serie de studii incluzand efecte anxiolitice in anxietatea cauzata de retragerea intrebuintarii etanolului. Se poate concluziona ca Busuiocul Sfant poate fi de ajutor in cazurile persoanelor care renunta la alcool.

Un studiu nepalez intr-un grup de 35 subiecți, la pacientii cu tulburari de anxietate generalizată, a constatat o diminuare a anxietății precum și atenuarea sentimentelor asociate stresului si depresiei, după 60 de zile de tratament cu Busuioc Sfant.

ACTIUNI DIGESTIVE

Eficacitatea Busuiocului Sfant împotriva afecțiunilor inflamatorii se extinde la leziuni hepatice și la ulcerul gastric. Extractele de frunze și uleiul esențial protejează împotriva steatozei hepatice la animale, iar actiuni anti-ulcer și anti-secretorii au fost raportate în țesutul epitelial gastric.

NEUROPROTECTIE

Diferite proprietăți antioxidante au fost, de asemenea, puternic implicate în efectele neuroprotectoare împotriva deteriorarii neuronilor cauzate de peroxidul de hidrogen.

Provita Nutrition ofera produsul Holy Basil (Busuioc sfant) la o concentratie de 500 mg per capsula.

V-AR PUTEA INTERESA SI…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *