Cinci motive pentru a mânca avocado în fiecare zi | Sfatul medicului
Home / Articole medicale / Cinci motive pentru a mânca avocado în fiecare zi

Cinci motive pentru a mânca avocado în fiecare zi

Fructele de avocado au o reputație proastă. Poate că de aceea mai puțin de jumătate din familiile americane le țin păstrate în bucătăriile lor. Și asta este foarte rău. Acest fruct cu conținut ridicat de grăsime este un super aliment protector, pe care ar trebui să-l aveți întotdeauna pe lista dvs. de cumpărături. Iată cinci motive pentru care ar trebui să mâncați avocado în fiecare zi.

1. Ele reduc inflamația

Adăugându-le în dieta dvs. țin sub control bolile care cauzează inflamație. Aceasta este valabil chiar și dacă îl mâncați cu ceva care în mod normal vă produce inflamație – cum ar fi un hamburger, de exemplu.

Consumul unui hamburger simplu duce la o creștere cu 70 la sută in interleukină-6 (IL6). Aceasta este o citokină care produce inflamația. Inflamația poate să dureze până la patru ore după masă. Dar adăugând avocado la acel hamburger nivelurile IL6 se ridică doar cu 40 la sută. Aceasta înseamnă o scădere cu 30 la sută a inflamației, doar mâncând avocado la aceeași masă. Acest lucru arată că, chiar și în prezența alimentelor periculoase, avocado este un puternic anti – inflamator.

2. Ele combat cancerul

De fiecare data când mâncați un avocado, vă ajutați corpul la prevenirea cancerului.

Avocado oprește formarea de celule canceroase si pre-canceroase. Combinația puternică de fitochimicale într-un avocado previne adenozin trifosfatul (ATP) să ajungă la celulele canceroase. ATP este o substanță care dă celulelor energia de care au nevoie pentru a se dezvolta si a se răspândi. Avocado ajută la distrugerea celulelor canceroase, apărându-vă celulele normale de vătămări.

Da, guacamole este delicios. Dar avocado sunt bune pentru mai mult decât atât. Dacă vă simțiți aventuros, puți folosi avocado pentru a face unele mese gustoase, creative. Încercați să amestecați avocado amestecare un avocado în cocteilul sau pireul dvs. de proteine pentru a adăuga grăsime și un conținut bogat și cremos.

3. Ele vă protejează inima

Fructele de avocado sunt una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase pe care le puteți găsi. Sunt bogate in vitamina E, care vă reduce riscul de atac de cord. Dar ele sunt, de asemenea, aproximativ 70 la sută acizi grași mononesaturați (AMF).

O dietă bogată în AMF este un mod sigur și natural de a reduce nivelul colesterolului. Și nici nu durează mult pentru a vedea rezultatele. O alimentație bogată în MFA vă scade colesterolul LDL (rău) cu peste 20 la sută în prima săptămână.

Chiar mai impresionant? Vă ridică colesterolul HDL (bun) cu 11 la sută în aceeași săptămână.

4. Ele vă ajută să pierdeți în greutate

Acum noi știm că ideea că mâncând grăsimi te îngrași pur și simplu nu este adevărată. De fapt, cele mai recente cercetări arată că o dietă bogată în grăsimi sănătoase face exact opusul. Aceasta te ajută efectiv să pierzi în greutate.

Avocado vă ajuta să mă simțiți sătul. Conținutul lor bogat în MFA vă permite să mâncați mai puțin dar să vă simțiți satisfăcut. Adăugând chiar și o jumătate de avocado la masa de prânz dvs. face cu 40 la suta mai puțin probabil sa vă fie foame intre mese. În mod evident, acest lucru vă ferește de a mânca în exces.

5. Sunt un aliment sigur

Este o realitate tristă: cele mai multe alimente de la magazinul dvs. alimentar vă pot pune sănătatea in pericol. Substanțele chimice dure, folosite pentru a crește profiturile fabricilor, vă pot perturba hormonii, pot ajuta la dezvoltarea cancerului, și chiar să provoace boala Parkinson. E posibil să existe urme ale acestora în fiecare bucățică de legume sau fructe pe care o mâncați, dacă nu consumați alimente naturale. Dar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la avocado.

Chiar dacă nu le cumpărați naturale, fructele de avocado sunt una dintre cele mai sigure alimentele pe care le puteți mânca. Coaja lor exterioară, groasă, împiedică pesticidele să contamineze pulpa fructului. Coaja lor previne, de asemenea, pătrunderea în interior a insectelor sau a altor creaturi. Aceasta înseamnă în primul rând că pe ele au fost utilizate mai puține substanțe chimice. Fructele de avocado sunt un mare plus la orice masă. Ele vă ajuta să vă simțiți sătul, protejându-vă în același timp de boli. În plus, ele pot fi consumate cu nădejde, chiar dacă nu aveți acces la o varietate naturală.

Mâncând un avocado în fiecare zi este un mod simplu – și gustos – de a vă menține sănătatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *