Când antibioticele nu își fac efectul | Sfatul medicului
Home / Articole medicale / Când antibioticele nu își fac efectul

Când antibioticele nu își fac efectul

Fara nicio indoiala, antibioticele au salvat pana acum milioane de vieti. Dar, marea problema este ca acum ne „scufundam” in aceste medicamente.

Medicii prescriu antibiotice pentru toate afectiunile inclusiv pentru raceala si gripa. Chiar si in industra alimentara se folosesc antibiotice, animalele fiind injectate cu aceste medicamente. De fiecare data cand consumam carne administram, de asemenea, si o doza de antibiotice. Cu cat administram mai multe antibiotice, efectul benefic al acestora se micsoreaza.

Antibioticele nu distrug toate bacteriile. Unele dintre ele traiesc pentru totdeauna si acelea care supravietuiesc sunt cu mult mai puternice decat medicamentele. De-a lungul deceniilor aceste bacterii rezistente au devenit cunoscute sub numele de „super-bacterii” si unele sunt chiar letale. Taieturi simple sau zgarieturi ne pot trimite in spital, iar boli precum tuberculoza nu mai pot fi tratate. Studiile arata ca 38 de persoane mor zilnic din cauza acestor „super-bacterii”.

Intrebarea este: „ce se poate face atunci cand antibioticele nu isi mai fac efectul?”

Exista remedii naturale care pot trata infectii grave, acestea fiind o alternativa la medicamentele moderne.

Unul dintre aceste remedii naturale este curcuminul. Un studiu recent a dus la concluzia ca aceasta substanta extrasa din turmenic re-sensibilizeaza bacteriile rezistente la antibiotice. Cercetarile efectuate pe bacteria MRSA (methicillin – resistent Staphylococcus aureus – o varietate recenta de stafilococcus aureus rezistenta la antibiotice) au aratat ca rezistenta super – bacteriei la antibiotice a fost micsorata, astfel incat antibioticele au fost din nou eficiente. De asemenea, curcuminul micsoreaza procentul de dezvoltare a MRSA cu 59% pana la 94%.

Exista insa o problema de bio-absorbtie a curcuminului. Curcuminul este greu absorbabil la nivel de intestin si foarte putin ajunge in sange. Studii recente insa au demonstrat ca asocierea curcuminului cu fosfatidilcolina sau chiar cu lecitina, precum si cu piper nigrum sau biopiperina conduce la marirea absorbtiei de 4-5 ori fata de curcumin simplu.

Produsul Kurkuma Pro de la Konig, contine bio-curcumin, o forma bio-disponibila de curcumin asociat cu fosfatidilcolina si extract de piper nigrum.

Un alt remediu natural este uleiul de seminte de chimen negru. Oamenii de stiinta pakistanezi au testat uleiul de seminte de chimen negru impotriva mai multor tulpini de Stafilococcus aureus rezistent la meticilina, MRSA fiind una dintre cele mai periculoase infectii din spitale. Acesti cercetatori au demonstrat ca uleiul din seminte de chimen negru poate ajuta la incetinirea dezvoltarii si chiar la oprirea raspandirii bacteriei MRSA. Alte studii au aratat ca uleiul din seminte de chimen negru este eficient in lupta cu alte 97 de „super-bacterii”. Acest ulei natural a dat rezultate foarte bune acolo unde amoxacilina si tetracilina au esuat.

Nigella se asociaza sinergic cu: Oregano Oil – ulei de oregano salbatic si Super Immune forte.

Extras din cartea: „Epidemia antibioticelor – Cum sa luptam impotriva super-bacteriilor cu remedii miraculoase de la mama natura”.

Traducerer dupa Jim Andrews (cercetator medical)

Produsele mentionate in acest articol

Lasă un răspuns