Acidul fulvic - molecula miracol a naturii | Articole medicale
Home / Articole medicale / Acidul fulvic – molecula miracol a naturii

Acidul fulvic – molecula miracol a naturii

Acidul fulvic

In documentul Nr. 264 prezentat senatului american, se afirma: „…culturi pe milioane de acri nu mai contin suficiente minerale…”, iar „…99% din populatia SUA manifesta deficiente nutritionale grave…” (NR: S-ar putea ca Europa, unde densitatea populatiei este mult mai mare decat in SUA, sa stea mult mai rau la acest capitol). Asadar, pe masa noastra ajung alimente lipsite de valoare hranitoare.

Motivatia industriei agro-alimentare sint profiturile cit mai mari. Cum se realizeaza ele?  Fertilizatori si pesticide din belsug, printre altele.  Se mai gindeste oare cineva la continutul nutritiv al recoltelor? Tot pe linia eforturilor necontenite pentru productii cit mai mari la hectar, folosirea fertilizatorilor azotati distruge flora microbiana din sol (care are rolul de a converti mineralele solului in nutrienti ai plantelor).  In acelasi proces sint distrusi si acizii fulvic si humic din sol.

Efectele cumulative ale toxicitatii mediului in care traim, combinate cu eliminarea virtuala a acidului fulvic din sistemul nostru de hrana au generat zeci de boli degenerative. Cercetarile stiintifice atesta ca un minim de 90 substrante nutritive sint absolut vitale, in regim zilnic, pentru crestere si dezvoltare normala. Cand acest minim obligatoriu nu este satisfacut, celulele noastre „se ofilesc”.  Apar afectiunile cronice si bolile degenerative.

Doctorul Linus Pauling, laureat de doua ori al Premiului Nobel, afirma:

Orice afectiune, orice boala, orice suferinta are la baza o deficienta de minerale.

Asadar, de ce este acidul fulvic important?

Acidul fulvic dizolva substantele nutritive din sol in formula lor ionica elementara; astfel, vitaminele si mineralele din sol devin absorbabile intr-o structura organica – usor accesibila si transportabila prin membranele celulare.  Odata dizolvati, nutrientii devin mobili, usor absorbabili, bio-chimic reactivi, deci optim si complet asimilabili.

Acidul fulvic inlesneste interactiunea substantlelor nutritive, si optimizeaza absorptia lor. Cand acidul fulvic este prezent, poate transporta nutrienti si elemente dizolvate in cantitate de 60 de ori greutatea sa.

Zeci de ani de pesticide, ierbicide, toxine si poluare generala au secat ogoarele si hrana noastra de componentele vitale printre care si acidul fulvic – molecula organica esentiala care asigura absorptia optima si accelerata a nutrientilor la nivel celular. Fara acid fulvic, vitaminele si mineralele esentiale pur si simplu nu ajung la celule.

Extras din articolul Dr. Karim Dhanani publicat in numarul din Decembrie al revistei Canadiene Alive. Dr. Dhanani este fondatorul Centrului pentru Medicina Biologica din Richmond Hill, Ontario, Canada.

Suplimentul Minerale trasoare coloidale organice cu acid fulvic este formula ideala, asigurind atit mineralele esentiale vietii cit si acidul fulvic, in forma lichida. Avand implicit si proprietati antioxidante si detoxifiante, suplimentul revigoreaza organismul, reverseaza deteriorarile celulare, si promoveaza prelungirea vietii.

Daca este asociat insa si cu suplimentul Oxigen aerobic, aceasta combinatie sinergica repara si defectele de ADN. ADN-ul (Acidul Dezoxiribonucleic) este purtatorul informatiei genetice care este necesara functionarii organismului atat la oameni cat si la animale sau plante. Orice deteriorare a ADN-ului intr-o celula o transforma fie intr-o celula nefunctionala fie intr-o celula „mutanta” care de regula devine cancerigena.

Produsele mentionate in acest articol

Minerale trasoare coloidale organice cu acid fulvic

Complex de minerale oligomerice ionice din sursa organica fortificat cu acid fulvic, calciu, siliciu si electroliti. Conţine peste 70 de vitamine, minerale şi aminoacizi de origine organică, oligoelemente, electroliţi plus acid fulvic antioxidant, alcalinizant, oxigenator, detoxifiant, revitalizant.

Oxigen aerobic

Oxigenator aerobic (oxigen activ stabilizat): „Esenta vietii intr-o picatura esentiala”. Oxigeneaza celulele, reduce radicalii liberi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *