6 remedii naturiste și o singură formulă împotriva candidozei < Provita Nutrition Romania
Home / Articole medicale / 6 remedii naturiste și o singură formulă împotriva candidozei

6 remedii naturiste și o singură formulă împotriva candidozei

6 remedii naturiste și o singură formulă împotriva candidozei

Majoritatea bacteriilor patogene din intestinul uman formează comunități fixe care aderă la pereții intestinali. În medicină, aceste comunități au fost denumite biofilme patogene, iar impactul pe care îl au asupra organismului nostru este dezastruos, fiind implicate în dezvoltarea multor boli cronice, inclusiv sindromul de intestin iritabil, boala Crohn și cancerul de colon. Microorganismele care trăiesc în astfel de biofilme sunt foarte rezistente la substanțe antimicrobiene, antibiotice naturale sau de sinteză, inclusiv la probiotice.

Mucoasa sănătoasă previne sau încetinește intrarea agenților patogeni în fluxul sanguin. Microflora intestinală normală are o structură anatomică caracteristică sub forma unui biofilm sănătos care conține o comunitate de bacterii benefice ce acoperă mucoasa intestinală din interior și o protejează împotriva deshidratării, a atacurilor chimice și fizice, a paraziților, precum și împotriva microorganismelor patogene care sunt foarte dăunătoare organismului. Prin urmare, biofilmul sănătos previne pătrunderea toxinelor si alergenilor secretați de acestea în mucoasa intestinală. Este prima linie de apărare împotriva infecțiilor. De aceea, persoanele cu microfloră afectată sunt mai susceptibile la boli infecțioase.

Deteriorarea membranelor mucoase face posibilă intrarea în fluxul sanguin al macromoleculelor și metaboliților alimentari, ceea ce poate perturba sistemul imunitar și poate duce la boli autoimune. Practic, toate persoanele cu imunodeficiență dobândită au suferit un dezechilibru intestinal, iar mucoasa intestinală a fost contaminată sau distrusă de bacterii dăunătoare care se dezvoltă cu ajutorul zahărului ingerat.

Candida albicans este cunoscută ca fiind o ciupercă care se găsește în mod natural în tractul gastrointestinal împreună cu diferite bacterii. Atunci când o persoană utilizează antibiotice, această ciupercă se înmulțește excesiv și provoacă boala numită candidoză care se poate manifesta în tot organismul prin anumite simptome, precum dureri de cap, depresie, oboseală, diaree, balonare și infecții vaginale. Netratată sau neluată in serios, această infecție fungică poate duce la boli mult mai grave, în special atunci când există un dezechilibru bacterian la nivelul intestinelor.

Recăpătarea echilibrului intestinal este posibilă cu ajutorul următoarelor soluții naturiste:

  1. Acidul caprilic este foarte folosit în lumea medicală pentru proprietățile sale antifungice, fiind un tip special de acid gras care poate fi găsit în laptele matern, uleiul de palmier și nuca de cocos. Cunoscut și sub numele de acid octanoic, acest acid gras saturat este la fel de sănătos și benefic ca și alți acizi grași precum acidul lauric și acidul capric. Acidul caprilic este utilizat, așadar, pe scară largă, la fabricarea fungicidelor, parfumurilor și coloranților. Din ce în ce mai mulți oameni folosesc acest acid special datorită beneficiilor pe care le poate oferi. Există o mulțime de profesioniști din domeniul sănătății, orientați către nutriție, care recomandă administrarea de acid caprilic, deoarece s-a descoperit că inhibă creșterea excesivă a ciupercii Candida albicans.

Obținerea dozei de acid caprilic se poate face și prin consumul de alimente care îl conțin, precum uleiul din sâmburi de palmier, unt și uleiul din nucă de cocos, însă nu întotdeauna ne poate ajuta dieta.

Acidul caprilic încurajează creșterea microflorei benefice în tractul digestiv și poate restabili echilibrul microorganismelor din intestin și din organism, ajutând astfel la eliminarea excesului de candida. Cel mai bun lucru despre acidul caprilic este faptul că intestinele îl pot absorbi rapid.

Beneficiile acidului caprilic:

  • Combate creșterea excesivă a ciupercii Candida albicans și menține un organism sănătos, deoarece reduce problemele asociate cu această afecțiune, cum ar fi sindromul de oboseală cronică, depresia, balonare internă etc;
  • Combate infecțiile fungice ale pielii. Pe lângă eliminarea candidozei, acidul caprilic este eficient și pentru infecțiile fungice cum ar fi pecingine, ciuperca unghiilor de la picioare și afte.
  • Acidul caprylic administrat de unul singur nu este însă suficient de bun pentru a elimina candidoza, de aceea există formule care conțin o varietate de alte ingrediente benefice, pentru a elimina și a scăpa de această infecție fungică mai repede.
  • Saccharomyces Boulardii este un microorganism activ asemănător drojdiei, care este extras din coaja fructelor tropicale, cum ar fi litchiul și mangostanul, fiind un probiotic eficient. Astăzi, Saccharomyces Boulardii este utilizat în tratamentul diferitelor afecțiuni și boli, precum:
    • Tratamentul preventiv al diareei asociate cu antibiotice la copii și adulți;
    • Diaree din infecția cu Clostridium difficile;
    • Eliminarea infecției cu Helicobacter pylori (o infecție a tractului digestiv care poate duce la ulcere);
    • Blastocistoză;
    • Acnee;
    • Gastroenterită acută;
    • Scade greutatea corporală;
    • Pentru prevenirea unei boli intestinale grave la prematuri (enterocolită necrozantă);
    • Infecții ale tractului urinar;
  • Oregano, măghiranul sălbatic sau Origanum vulgare este o plantă originară din regiunea mediteraneeană a Europei și Asia centrală și a fost folosită de-a lungul mileniilor în alimentație. În ultimele decenii, această plantă a devenit foarte căutată în medicina alternativă pentru proprietățile sale antioxidante și multiplele beneficii:
    • Oregano s-a dovedit a fi de ajutor pentru multe tipuri de inflamații interne și externe. Roșeața și iritația s-au redus atunci când s-a aplicat direct pe piele ulei de oregano. De asemenea, același efect s-a arătat în tot organismul atunci când a fost consumat;
    • Oregano poate lupta împotriva infecțiilor, având efecte antibacteriene foarte puternice împotriva Listeria monocytogenes, Salmonella typhimurium și Staphylococcus aureus, dar fiind și un antifungic și antiviral de renume;
    • Oregano conține și fenoli, un tip de antioxidanți care elimină radicalii liberi din organism, astfel putând preveni și gestiona mai bine îmbătrânirea, ridurile, rănile, pierderea vederii, tulburările nervoase și cancerele;
    • Oregano poate reduce simptomele premenopauzei și poate întârzia instalarea menopauzei, echilibrând dispoziția și schimbările hormonale;
    • S-a demonstrat ca oregano scade glicemia, fiind recomandat și pentru cei predispuși la diabet;
    • Oregano poate avea proprietăți anticancerigene, deoarece conține o substanță numită carvacrol despre care se știe că inhibă creșterea tumorilor.
  1. Cimbrul de câmp sau Thymus vulgaris a fost venerat în antichitate pentru capacitatea sa de a îmbunătăți circulația sanguină, fiind folosit și ca diuretic și ca antibacterian. S-a observat de-a lungul timpului că această plantă ajută la vindecarea rănilor, tăieturilor, vânătăilor, înțepăturilor de insecte, entorselor, dar a fost, de asemenea, folosit pentru tratarea problemelor ORL și ca antifungic în tratamentul piciorului de atlet și al candidozei. Cimbrul de câmp are o concentrație mare de fier, iar medicii au descoperit că a ajutat la refacerea sângelui în caz de hemoragii. A fost folosit inclusiv în caz de menstruație dureroasă și pentru diminuarea simptomelor de menopauză. Cimbrul de câmp conține multe substanțe fitochimice care sunt responsabile pentru utilizările sale medicinale. Dintre acestea, amintim pe cele mai importante:
    • timol, care are proprietăți antiseptice, având un nivel ridicat de antioxidanți, cu puternice beneficii antiinflamatoare și de calmare a durerii;
    • linalol, care are proprietăți antifungice și antiparazitare puternice;
    • carvacrol, cu proprietăți antiinflamatoare, analgezice și antioxidante;
    • cineol, un bun expectorant, diuretic și cu proprietăți analgezice;
    • tujanol, care este cunoscut pentru susținerea sistemului imunitar.
  1. Berberina este un compus bioactiv care poate fi extras din mai multe plante diferite, inclusiv dintr-un grup de arbuști numiți Berberis. Din punct de vedere tehnic, aparține unei clase de compuși numiți alcaloizi. Are o culoare galbenă și a fost adesea folosită ca și colorant. Berberina are o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională chineză, unde a fost folosită pentru a trata diverse afecțiuni. Acum, știința modernă a confirmat că are beneficii impresionante:
    • Reduce rezistența la insulină;
    • Stimulează glicoliza, ajutând organismul să descompună zaharurile din interiorul celulelor;
    • Scade producția de zahăr din ficat;
    • Crește varietatea de bacterii benefice din intestine;
    • Ajută la reducerea nivelului de colesterol;
    • Combate cistitele și infecțiile repetate ale tractului urinar;
    • Susține microbiomul intestinal prin acțiunea antimicrobiană și antiinflamatoare;
    • Ajută în tratarea ovarelor polichistice.
  1. Usturoiul ocupă o poziție proeminentă printre plantele medicinale și este folosit la nivel global, deoarece conține compuși cu sulf, enzime, minerale și aminoacizi. Acești compuși sunt potențial eficienți în tratamentul anumitor afecțiuni precum bronșita, hipertensiunea arterială, tulburările hepatice, dizenteria și tuberculoza. Usturoiul este considerat unic prin compoziția sa, având proprietăți antivirale, antifungice, antibacteriene și antioxidante. Unele studii indică, de asemenea, potențialul său în tratarea diabetului, osteoporozei și a cazurilor de toxicitate medicamentoasă. În plus, ajută la funcționarea sistemului imunitar și previne infecțiile bacteriene, virale și fungice precum candidoza. 

Concluzii

Unele persoane urmează un protocol de eliminare a candidozei care include și administrarea de probiotice împreună cu antifungice, pe lângă o dietă cu conținut scăzut de zahăr. Experții spun că este indicat acest tip de protocol, deoarece combinația dintre acestea două poate întări sistemul imunitar, poate regla aciditatea din intestine și poate reduce cantitatea de nutrienți disponibilă pentru coloniile de candida. De aceea, vă recomandăm Formula Candida Forte, un supliment alimentar care conține într-o singură capsulă toate ingredientele active mai sus amintite, pentru o sănătate de dorit.

Produsul menționat în acest articol:

Formula CANDIDA Forte – 90 capsule vegetariene

  • Supliment alimentar fabricat în Canada sub norma cGMP.
  • Conține: Acid caprylic, Saccharomyces Boulardii Berberine s.a.
  • Antifungal, acționează contra Candida Albicans, Glabatra, Parapsilosis, Krusei.
  • Atacă și Helicobacter Pylori.

Lasă un răspuns

Sari la conținut