• Ulei virgin organic de nuca de cocos

Ulei virgin organic de nucă de cocos

0 review-uri
0 din 5

104.00 lei

Descriere

Uleiul de cocos este benefic pentru

Sistemul imunitar

Ne protejeaza contra bacteriilor, virusurilor, fungilor cum ar fi Candida (contine acid caprilic) si protozoarelor.

Ulcer gastro-duodenal

Previne si calmeaza inflamatiile tubului digestiv. El este benefic in cazul ulcerului gastric, acidul lauric fiind singurul acid gras ce poate distruge Heliobacter pylori. Uleiul mai poate fi util si persoanelor suferind de maladia Crohn.

Reglarea glicemiei

Contribuie la stabilizarea glicemiei.

Prostata

Impiedica transformarea testosteronului in DHT(dihidrotestosteron), proces ce ar favoriza puternic inflamarea prostatei.

Scaderea in greutate

Uleiul din nuca de cocos contine cu 10% mai putine calorii decat alte grasimi. Apoi, acizii sai produc mai multa energie prin arderea mai multor calorii si induc astfel o stocare mai mica a grasimilor. De aceea, uleiul din nuca de cocos este bun ,nu numai pentru scaderea in greutate, dar si pentru obtinerea unei vitalitati sporite.

Psoriasis, eczeme si infectii fungice ale pielii

Acizii grasi din uleiul din nuca de cocos lupta impotriva proceselor inflamatorii avand proprietati purificatoare. Va puteti, deci ingrijii cu incredere sanatatea pielii consumand acest ulei si aplicandu-l si local pe piele inclisiv pe pielea de pe fata si gat.

Compozitie

Ulei pur extras din nuca de cocos, dezodorizat.

Administrare

Modul recomandat de administrare

Uleiul de cocos se poate folosi ori de cate ori se doreste, atat in loc de unt, cat si pentru a gati, inlocuind uleiurile pentru gatit sau untura.

Recomandari

  • Poate fi intins pe paine ca untul.
  • Poate fi folosit la preperarea prajiturilor, foietajelor etc.
  • Poate fi administrat si terapeutic: 2-3 linguri de 2-3 ori pe zi.
  • Se recomanda si femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Mai multe despre uleiul de cocos

Un nou panaceu de ultima ora: uleiul din nuca de cocos

Ne-am obisnuit sa consideram adesea uleiul din nuca de cocos drept un ulei gras saturat, apartinand deci categoriei celor de care trebuie sa ne ferim. Este un rationament pripit.

Grasimile saturate (a nu se confunda cu grasimile trans) sunt indispensabile organismului nostru (in cantitate limitata, se intelege), cu atat mai mult cele continute in uleiul din nuca de cocos care au o natura particulara. Ele sunt compuse din acid lauric (45%), acest acid gras cu lant mediu find, ca si laptele matern, extraordinar de benefic pentru metabolismul nostru.

In Polinezia, populatiile care inca se mai hranesc in mod traditional (unde nuca de cocos, plina de acizi grasi saturati, joaca un rol important), sunt pline de sanatate si nu prezinta aproape nici o boala degenerativa proprie civilizatiei occidentale actuale, nici carii dentare.

Dupa un raport al Natiunilor Unite, in Sri Lanka, tara unde se consuma dintotdeauna nuca de cocos, rata mortalitatii cauzata de cheagurile de sange ce determina accidentele cardiovasculare este cea mai mica din lume. Daca, insa, se reduce consumul nucii de cocos cu 35%, numarul deceselor inregistrate ca urmare a unor maladii ale inimii cresc vertiginos.

Uleiul de cocos este bun pentru sanatate

Sistem imunitar

Uleiul din nuca de cocos poate intari sistemul imunitar: acidul lauric, capric, capronic, caprilic si miristic, ce reprezinta peste 70% din compozitia acizilor grasi, ne protejeaza contra bacteriilor, virusurilor, fungilor si protozoarelor. Acest ulei este recomandat, chiar mai mult decat cele din seria Omega 3/6/9, femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza, sugarilor care nu pot fi hraniti cu lapte matern si copiilor, contra infectiilor si, de asemenea, pentru dezvoltarea in bune conditii a creierului si a celui mai important organ de simt, aparatul vizual al celor mici.

Remediul natural cel mai cunoscut impotriva fungilor este acidul caprilic, acid gras de asemenea prezent in uleiul din nuca de cocos. Gratie acestui acid femeile polineziene, de exemplu, nu sufera decat rareori de infectii fungice. Cercetarile au demonstrat ca uleiurile saturate din nuca de cocos slabesc hotarator actiunea unor ciuperci precum Candida Albicans, care se adapostesc in organismul nostru, mai ales in intestin. Este recomandabil a se consuma trei linguri de supa cu ulei de cocos, de trei ori pe zi (la masa).

Ulcer gastro-duodenal

Uleiul din nuca de cocos este un antiinflamator si, din acest punct de vedere, intre alte binefaceri pentru sanatate, previne si calmeaza inflamatiile tubului digestiv. El este benefic in cazul ulcerului gastric, acidul lauric fiind singurul acid gras ce poate distruge Heliobacter pylori, bacteria care, in 90% din cazuri, se afla la originea acestei boli. Se poate consuma ulei din nuca de cocos in acelasi timp cu tratamentul medicamentos. Uleiul mai poate fi util si persoanelor suferind de maladia Crohn.

Regleaza glicemia

Adaugand uleiul din nuca de cocos in meniurile dumneavoastra, contribuiti la stabilizarea glicemiei. Va va fi deci mai putin foame intre mese, aceast fapt fiind benefic in special diabeticilor. Mai exista si alte avantaje aduse, prin consumarea uleiului din nuca de cocos, persoanelor suferind de diabet care digera mai greu alimentele grase datorita unui pancreas ce secreta prea putine enzime si a unui ficat producand mai putine saruri biliare pentru procesul de emulsifiere. In acest context, uleiul din nuca de cocos, gratie compozitiei sale in acizii grasi amintiti, ajuta pancreasul, ficatul si vezica biliara, rezultand un proces de digerare imbunatatit, o digerare mai usoara a alimentelor. Un alt ajutor adus celor ce sufera de diabet consta in faptul ca un consum constant al uleiului din nuca de cocos furnizeaza energie celulelor, fara interventia insulinei.

Prostata

Uleiul din nuca de cocos, datorita compozitiei sale in acizi grasi, are de asemenea un efect salutar in cazul hipertrofiei benigne de prostata, impiedicand transformarea testosteronului in DHT (dihidrotestosteron), proces ce ar favoriza puternic cresterea prostatei.

Scaderea in greutate

In primul rand, uleiul din nuca de cocos contine cu 10% mai putine calorii decat alte grasimi. Apoi, acizii sai produc mai multa energie prin arderea mai multor calorii si induc astfel o stocare mai mica a grasimilor. De aceea, uleiul din nuca de cocos este bun nu numai pentru scaderea in greutate dar si pentru obtinerea unei vitalitati sporite. Sa nu uitam ca el este, in egala masura, un regulator al glicemiei si prin aceasta un bun mijloc de scadere in greutate si o formula ideala in obtinerea raportului lipido – muscular optim.

Psoriasis, eczeme si infectii fungice ale pielii

Acizii grasi din uleiul din nuca de cocos lupta impotriva proceselor inflamatorii avand proprietati purificatoare. Va puteti, deci, ingrijii cu incredere sanatatea pielii consumand acest ulei si aplicandu-l si local.

Uleiul de cocos in cosmetica

Uleiul din nuca de cocos este secretul frumusetii femeilor din insulele oceanului Pacific. In India uleiul este utilizat, in egala masura, pentru masaj, avand in vedere efectele sale protectoare, de hranire si de hidratare a pielii.

Par

In India si in Filipine unde se stie de mult timp ca uleiul din nuca de cocos are un efect extraordinar asupra parului, limitand pierderea lui prin patrunderea usoara la radacina. Folosirea uleiului reda parului supletea, stralucirea si inlatura matreata. Inainte de samponare faceti-va o masca cu ulei din nuca de cocos si aplicati-o la radacina parului umezit.

Piele

Ridurile si petele pielii sunt adesea consecinta actiunii nefaste a radicalilor liberi. Pentru a va proteja, atat pe cale interna cat si in exterior, puteti preveni, in mare parte, imbatranirea pielii. Uleiul din nuca de cocos contine grasimi stabilizate ce nu pot fi atacate de radicalii liberi. Acesta patrunde usor in piele, o hraneste si o hidrateaza, realizand un strat protector extrem de benefic pentru sanatatea epidermei. Folositi uleiul si in cazul deshidratarii pielii mainilor si picioarelor.

Probleme dentare

Proprietatile antimicrobiene aratate mai sus fac din uleiul din nuca de cocos un produs minunat pentru periajul dentar.

Deodorant

Intotdeauna, datorita proprietatilor sale antimicrobiene, uleiul din nuca de cocos a constituit un deodorant ideal. Adaugaindu-i-se si cateva picaturi de ulei esential de cimbru, rozmarin sau salvie actiunea sa este si mai puternica.

Uleiul de cocos in bucatarie

Uleiul din nuca de cocos este cel mai stabil din toate uleiurile alimentare cunoscute ,caci el contine in principal grasimi saturate (92%). Nu prezinta riscul rancezirii si nici schimbarii in structura in cazul incalzirii la temperaturi ridicate ( fara formarea de grasimi trans sau de radicali liberi). Acest ulei este de 3000 ori mai putin susceptibil de a fi oxidat decat uleiul de in si de 5 ori mai putin decat cel de masline. Puteti sa-l pastrati si doi ani, fara grija rancezirii sale, la temperatura ambianta. El se foloseste in mod curent si la preparrea mancarii. Savoarea sa dulce si parfumata da o nota exotica oricarei mancari. Va reamintim ca din punctul de vedere al sanatatii este recomandabil sa mancam un maxim de alimente crude, iar celelalte sa le preparam la temperaturi cat mai mici. Puteti, de asemenea, sa asezonati cu ulei topit din nuca de cocos, legumele fierte in vapori de apa.

Prelucrare si traducere de pe site-ul „Agir Sante” – exclusiv pentru Provita Nutrition S.A. Brasov – Romania.

T. Pasculeanu

V-ar putea interesa si...