Home / Sfatul medicului / Hiperaciditatea și prevenirea ei prin alimente

Hiperaciditatea și prevenirea ei prin alimente

Fructe alcaline

Mere, cindru, caise, piersici, avocado, struguri, banane coapte, capsuni, cirese, stafide, curmale, smochine, grapefruit, mango, pepeni, nectarine, masline, papaya, pere, ananas, prune si lamai.

Fructe acide

Toate conservele, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate, conservate cu sulfura, fructe proaspete cu zahar, banane verzi, merisor, masline verzi murate.

Legume alcaline

Supe vegetale, asparagus copt, broccoli, conopida, varza rosie si alba, morcovi, rosii, cartofi, anghinare, castraveti, marar, vinete, andive, usturoi, praz, ceapa, salata verde, spanac, ciuperci, leguminoase (in afara de alune si linte), patrunjel, pastarnac, ardei, dovleac, asparagus, ridichi, soia boabe, extract de soia, bostan, nap si sfecla.

Legume acide

Fasole alba, varza de Bruxelles, linte si rubarbar.

Lactate alcaline

Lapte smantanit, kefir, zer, lapte proaspat (vaca, capra), iaurt cu acidophilus.

Lactate acide

Unt, smantana, branzeturi, inghetata, lapte fiert si lapte praf.

Produse din carne alcaline

Nu sunt.

Produse din carne acide

Toate tipurile de carne de mamifere, pasari, peste. Grasime, gelatina, icre, oua de gaina albe.

Cereale alcaline

Cereale proaspete, grau incoltit, orz verde.

Cereale acide

Produse de patiserie, paine, toate tipurile de prajituri, biscuiti, amidon, aluaturi, paste fainoase, galusti, faina de ovaz, orez, orz, secara si fulgi de cereale.

Diverse alcaline

Ceaiuri de plante, neindulcite, produse de lucerna, ghimbir, drojdie de bere, sare de mare.

Diverse acide

Toate bauturile alcoolice, dulciuri, sosuri, cacao, ciocolata, coca-cola, cafea, racoritoare sintetice, sare rafinata, curry, sifon, aditivi alimentari sintetici, arome, coloranti conservanti, ca: benzoat, otet, saramura, fum, condimente cu glutamat.

Oleaginoase alcaline

Migdale, castane si nuca de cocos.

Oleaginoase acide

Toate celelalte fructe oleaginoase si semintele coapte sau prajite.

Foarte important!

Obiceiuri alcaline

Somnul, relaxarea, sauna, exercitiul fizic, buna dispozitie, bucuria, fericirea, calmul.

Obiceiuri acide

Fumatul, aromatizanti si parfumuri sintetice, somn insuficient, suprasolicitarea, medicamentele, supararea, mania, revolta.

Va recomandam urmatoarele produse:

Extract din suc de orz verde (Green Barley)

  • Orz verde, cultivat ecologic in zona agricola naturala Kingyand din China.
  • Clorofila din compozitia acestui suc ajuta la refacerea mucoasei si a peretilor gastrici, iar substantele sale alcaline reduc aciditatea.
  • Trateaza cancer, colita, anemie, lipsa de minerale, boli de ficat, hemoroizi, varice, impotenta, sterilitate, tuberculoza, bronsita cronica, diabet, artrita, flebita, cardiopatie ischemica, insomnii.

Melatonina forte

  • Ajuta obiceiurile alcaline: somnul, relaxarea si calmul.
  • Impreuna cu calciu, este un imunostimulator foarte puternic al activitatii de raspuns a celulelor T.
  • Este considerat ca super-hormon intru-cit regleaza productia majoritatii hormonilor umani atat pancreatici cat si endocrini.

Santevia – sistem filtru apă – apa vie primordială

  • Re-creaza apa vie, structurata, primoridiala, o apa ultra-pura, mineralizata, alcalinizata, ionizata si bio-disponibila.
  • Elimina bacterii, virusuri, micro-organisme, deseuri solide, chimicale, pesticide, insecticide.
  • Alcalinizeaza organismul (se stie ca mediul alcalin inhiba dezvoltarea celuleor canceroase, inhiba procesele deteriatorii la nivel celular).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *